Menu

Sefii lui Zenit dezvaluie cele patru motive pentru care l-au numit antrenor pe Mircea Lucescu

Sefii lui Zenit dezvaluie cele patru motive pentru care l-au numit antrenor pe Mircea Lucescu

Conducerea clubului Zenit Sankt Petersburg a prezentat cele patru motive pentru care Mircea Lucescu a fost ales sa conduca trupa de milioane din orasul lui Vladimir Putin.

Desi i-au mai avut pe lista pe Fabio Capello si Manuel Pellegrini, rusii l-au ales pe Mircea Lucescu. Iar directorul general Maxim Mitrofanov a dezvaluit in presa din Rusia care au fost cele patru avantaje pe care romanul le-a avut.

"L-am adus pe Mircea Lucescu pentru ca nu este doar un antrenor experimentat cu rezultate la cel mai inalt nivel, nu doar un tehnician, ci si un manager grozav. Rezultatele vorbesc pentru el. Are 31 de trofee in cariera, inclusiv Cupa UEFA si Supercupa Europei. In plus, Lucescu este foarte obisnuit cu fotbalul din Estul Europei, ceea ce este indubitabil un avantaj.

De asemenea, al treilea motiv este ca Mircea Lucescu acorda o mare atentie jucatorilor tineri. Al patrulea motiv este ca stapaneste foarte multe limbi si va putea comunica mai usor cu strainii de la Zenit", a spus Mitrofanov, citat de Championat.

Oficialul lui Zenit a mai precizat ca stilul ofensiv pe care echipele lui Lucescu l-au avut a contat de asemenea in luarea acestei decizii.

"Mentalitatea de castigator a lui Mircea coincide cu identitatea clubului nostru. Lucescu iubeste fotbalul ofensiv, atat de apreciat de fanii nostri. Experienta combinata cu spiritul sau de luptator reprezinta formula perfecta pentru a fi antrenor la Zenit", a mai spus Mitrofanov.

Mircea Lucescu a semnat, marti, un contract pe o perioada de doi ani, cu optiune de prelungire pe inca unul, cu Zenit Sankt Petersburg.

Ziare.com a anuntat in exclusivitate luni dimineata ca Mircea Lucescu este in Rusia pentru a semna cu Zenit.

Pentru Mircea Lucescu, mandatul la Zenit vine dupa 12 ani petrecuti tot in estul Europei, la Sahtior Donetk.

La Zenit, Lucescu va avea un salariu de 5 milioane de euro pe an.

C.S.

 

Citeste mai mult http://www.ziare.com/mircea-lucescu/zenit/sefii-lui-zenit-dezvaluie-cele-patru-motive-pentru-care-l-au-numit-antrenor-pe-mircea-lucescu-1423111

Parteneri