Menu

UEFA a decis sa foloseasca sistemul Hawk Eye la meciurile Campionatului European din Franta

UEFA a decis sa foloseasca celebrul sistem din tenis, Hawk Eye, pentru a depasit sau nu linia portii la meciurile de la Campionatul European din Franta, anunta Reuters.  

Sistemul de monitorizare urmeaza sa fie instalat pe cele 10 stadioane care vor gazdui meciuri la turneul final. Aceasta tehnologie, de productie britanica, este utilizata in tenis si cricket, fiind folosita si la Cupa Mondiala de fotbal editia 2014 din Brazilia, scrie Mediafax.  

La inceputul acestui an, UEFA a anuntat ca tehnologia pentru linia portii urmeaza sa fie utilizata atat la competitia din Franta, cat si la finele actualelor editii Champions League si Europa League, care vor avea loc la Milano, respectiv Basel.  

Tehnologia Hawk-Eye utilizeaza sapte camere ultraperformante care urmaresc traiectoria mingii si indica arbitrului, prin intermediul unui dispozitiv cu vibratie, daca poate valida golul. Centralul se va baza, insa, in continuare pe cei doi arbitri aditionali.

 

Citeste mai mult http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-20946947-uefa-decis-foloseasca-sistemul-hawk-eye-meciurile-campionatului-european-din-franta.htm

Parteneri