Menu

Numele lui Giani Infantino apare in Panama Papers

  • Scris de romaniansoccer.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Recent ales ca preşedinte al FIFA, Gianni Infantino are deja probleme serioase de imagine. Numele său apare în "dosarele Panama" după ce în urmă cu câţiva ani Infantino ar fi semnat un contract cu oamenii de afaceri argentinieni Hugo şi Mariano Jinkis, extrădaţi ulterior în Statele Unite ale Americii.

Mai exact, rapoartele arată că Infantino, la momentul respectiv oficial al UEFA, a semnat un contract cu firma celor doi,Cross Trading, pentru drepturile de difuzare ale Ligii Campionilor în America de Sud. Ulterior aceştia au vândut drepturile către Teleamazonas, pentru un preţ de trei ori mai mare.

Cross Trading, care este un offshore înregistrat într-o mica insula din Pacific, Niue, a plătit 111.000 de dolari pentru drepturile de difuzare ale Ligii Campionilor şi le-a vândut mai departe pentru 311,170.

Nu este singura afacera făcută de Hugo şi Mariano Jinkis prin intermediul Cross Trading cu forul European. Cei doi au plătit 28,000 de dolari pentru drepturile de difuzare ale Supercupei Europei, după care le-a revândut pentru 126 200 de dolari, tot către Teleamazonas.

"Numele meu este făcut de râs şi nu accept ca asupra integrităţii mele să planeze vreun fel de dubiu cu atât mai mult cu cât UEFA a explicat în detaliu fiecare contract şi nu există niciun fel de problemă legală", a declarant Infantino prin intermediul unui comunicat de presă al FIFA.

Infantino a fost ales ca şef al FIFA în luna februarie după ce predecesorul său, Sepp Blatter a fost suspendat timp de 6 ani din fotbal, tocmai pentru dare de mită şi corupţie.

"Vreau să mai spun că nici eu şi nici UEFA nu am fost vreodată contactaţi de către autorităţi în legătură cu aceste contracte. Mai mult, din toate relatările din presă reiese clar că nici eu şi nici UEFA nu am făcut ceva ilegal", a mai spus Infantino.

Documentele apărute ieri seară sunt doar o parte dintre cele 11 milioane care au ieşit la lumină în cea mai mare scurgere de informaţii din istoria presei mondiale şi au devenit cunoscute sub denumirea de Panama Papers.

 

Citeste mai mult http://www.romaniansoccer.ro/stiri/58145/numele-lui-giani-infantino-apare-in-panama-papers.htm

Parteneri