Menu

Panama Papers: In ce consta implicarea lui Lionel Messi

Panama Papers: In ce consta implicarea lui Lionel Messi

Starul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), alaturi de tatal sau, au devenit actionari ai unei firme din Panama, Mega Stars Enterprises, la doar 10 zile dupa ce fiscul spaniol l-a acuzat in iunie 2013 de frauda fiscala pentru perioada 2007-2009.

Cvintupul ''Balon de Aur'' va comparea alaturi de tatal sau Jorge in fata unei instante la Barcelona, incepand cu 31 mai, pentru o frauda fiscala de 4,16 milioane euro din perioada 2007-2009, conform Le Monde.

Justitia ii reproseaza lui Messi ca nu a declarat veniturile privind drepturile lui de imagine, platite prin intermediul unor societati paravan din Belize si Uruguay. Argentinianul a returnat banii fiscului spaniol si a jurat ca nu a comis si alte fraude fiscale.

Compania Mega Stars Enterprises a fost infiintata de Mossack Fonseca, o firma de avocatura, care ofera servicii pentru activitatea companiilor off-shore in paradisuri fiscale precum Cipru, Elvetia si Insulele Virgine Britanice, in schimbul unei taxe anuale.

In decembrie 2015, Jorge Messi a devenit actionar unic al companiei Mega Star Enterprises, dar a refuzat sa faca vreun comentariu asupra acestui aspect.

Citeste mai mult http://www.ziare.com/panama-papers/stiri-panama-papers/panama-papers-in-ce-consta-implicarea-lui-lionel-messi-1415967

Parteneri