Menu

Cluburile din Anglia nu mai vor in Liga Campionilor

  • Scris de romaniansoccer.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Şefii cluburilor Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City şi Liverpool s-au întâlnit la Londra pentru a discuta despre o eventuală ieşire din Champions League şi a înfiinţa o Superligă a Europei din care să facă parte cele mai importante cluburi de pe continent.

Directorii celor cinci cluburi s-au întâlnit, alături de miliardarul american Stephen Ross, pentru a încerca să schiţeze proiectul unei competiţii în care marile forţe ale Angliei şi ale Europei ar avea un loc asigurat indiferent de poziţiile din clasament, dezvăluie The Sun.

Ideea îi aparţine lui Ross, patronul echipei de fotbal american Miami Dolphins, dar nu este una nouă. Şi şefii lui AC Milan au discutat cu preşedintele primei ligi din Germania, Christian Seiffert, în urmă cu aproximativ o lună pe marginea acestui subiect. Jurnaliştii englezi susţin că atunci când proiectul SuperLigii Europei va fi pus în aplicare, atractivitatea Premier League ar scădea drastic dat fiind faptul că, indiferent cine câştigă campionatul, United, City, Chelsea, Liverpool şi Arsenal ar avea un loc asigurat la "masa bogaţilor".

Stephen Ross are o avere de peste 3 miliarde de lire sterline şi este omul din spatele International Champions Cup, un turneu amical la care au fost invitate cele mai puternice echipe din Europa şi America de Nord. ICC s-a dovedit rapid a fi un real succes ţinând cont că întrecerea amicală a fost difuzată în America, China şi Australia, iar banii din drepturile TV au fost pe măsură.

Potrivit The Sun, momentul oportun pentru lansarea noii competiţii va fi în 2018, atunci când drepturile TV pentru UEFA Champions League se vor renegocia. Cluburile puternice ale Europei ar putea folosi acest pretext pentru a boicota Champions League şi pentru a lansa SuperLiga.

 

Citeste mai mult http://www.romaniansoccer.ro/stiri/57552/cluburile-din-anglia-nu-mai-vor-in-liga-campionilor.htm

Parteneri