Menu

Platini a cedat dupa sanctiunea istorica a FIFA: Nu mai pot!

Platini a cedat dupa sanctiunea istorica a FIFA: Nu mai pot!

Michel Platini, presedintele suspendat al UEFA, a cedat dupa sanctiunea istorica dictata de FIFA impotriva sa.

Fostul international francez a anuntat joi ca isi retrage candidatura pentru postul de presedinte al forului mondial deoarece a ajuns la capatul puterilor.

Platini a mai afirmat ca isi va dedica timpul si resursele pentru a ataca decizia FIFA de a-l scoate din fotbal.

"Nu ma voi prezenta la alegerile de la FIFA. Imi retrag candidatura. Nu mai pot! Nu mai am nici timp si nici resurse pentru a merge sa ma vad cu alegatorii, sa ma intalnesc cu oamenii si sa ma lupt cu ceilalti contracandidati. Prin aceasta retragere aleg sa ma dedic apararii mele intr-un dosar in care nu se vorbeste despre coruptie, despre fals, nu se vorbeste despre nimic!", a spus Platini pentru L'Equipe.

Presedintele UEFA nu a ratat ocazia de a ataca din nou comisiile FIFA, care nu au redactat nici acum motivarea in cazul suspendarii sale, iar fara aceasta motivare el nu poate contesta decizia

Michel Platini a fost suspendat din orice activitate legata de fotbal pentru opt ani, la fel ca Sepp Blatter, dupa ce Comisia de Etica a FIFA a constatat ca intre cei doi a existat o plata ilegala.

Chiar daca nu va mai candida la presedintia FIFA, Platini spera in continuare sa isi creasca influenta in cadrul forului mondial, omul sau de incredere, Gianni Infantino, secretar general al UEFA, fiind unul dintre oamenii inscrisi la alegeri.

 

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fifa/stiri-fifa/platini-a-cedat-dupa-sanctiunea-istorica-a-fifa-nu-mai-pot-1403000

Parteneri