Menu

Michel Platini ar putea fi din nou anchetat de FIFA - A participat la un eveniment in Dubai, desi avea interdictie

Francezul Michel Platini, suspendat pentru opt ani din orice activitate legata de fotbal, ar putea fi anchetat din nou de Comisia de Etica a FIFA, dupa ce a asistat la o ceremonie si la o conferinta in Dubai, in ciuda interdictiei, informeaza cotidianul L'Equipe, citat de Mediafax.

Platini a fost fotogafiat, duminica, la Globe Soccer Awards, ceremonie organizata in Dubai, la care au fost premiati Lionel Messi si Andrea Pirlo.

"In termeni generali, Comisia de Etica a FIFA examineaza orice incalcare a codului", a declarat un purtator de cuvânt al Comisiei, fara a comenta cazul Platini.

Presedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, si seful UEFA, Michel Platini, au fost suspendati, la 21 decembrie, pentru opt ani din toate activitatile fotbalistice de Comisia de Etica a forului mondial.

Cei doi au fost acuzati de "conflict de interese" si "plata neloiala", dupa ce Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter in 2011, pentru o activitate de consilier incheiata in 2002, fara contract scris.

De asemenea, Platini a primit o amenda de 74.000 de euro, in timp ce Blatter va trebui sa plateasca 46.295 de euro.

Joseph Blatter, Michel Platini, care indeplineste si functia de vicepresedinte al FIFA, si secretarul general Jerome Valcke au fost suspendati, la 7 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de coruptie, de Comisia de Etica a forului fotbalistic mondial.

Blatter este suspectat ca a efectuat o "plata neloiala" de doua milioane de franci elvetieni in favoarea lui Michel Platini. Aceasta plata s-a facut in 2011, in prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini intre 1999 si 2002.

FIFA se confrunta cu un mare scandal de coruptie, dupa ce justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali ai forului, pentru luare de mita si primirea de alte foloase, de la inceputul anilor 1990 si pana in prezent, totalizand peste 150 de milioane de dolari. In acest caz, mai multi oficiali ai forului mondial au fost retinuti la Zurich.

In urma acestui scandal, elvetianul Joseph Blatter a anuntat, la inceputul lunii iulie, ca demisioneaza din functia de presedinte al FIFA, dupa ce a fost reales pentru a cincea oara. Blatter a castigat, in 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la presedintia FIFA, dupa ce, in urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul sau, printul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursa.

 

Citeste mai mult http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-20696720-michel-platini-putea-din-nou-anchetat-fifa-participat-eveniment-dubai-desi-avea-interdictie.htm

Parteneri