Menu

Sfarsitul lui Blatter se apropie - ce dovezi a obtinut FBI

Sfarsitul lui Blatter se apropie - ce dovezi a obtinut FBI

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, este obiectul unei investigatii lansate de FBI pentru a stabili rolul elvetianului in scandalul de coruptie al companiei de marketing sportiv ISL, care a efectuat plati oneroase de 100 milioane dolari inaltilor oficiali ai forului fotbalistic international in schimbul obtinerii drepturilor de televizare in anii '90.

FBI ar avea dovezi ca Blatter, pe atunci mana dreapta a presedintelui FIFA Joao Havelange, era la curent cu mita oferita oficialilor de ISL. Documentul in cauza este o scrisoare a lui Havelange scrisa catre Blatter, succesorul lui din 1998, in care sustine ca elvetianul era informat cu activitatile ISL.
Joao Havelange si Ricardo Teixeira, fost presedinte al Confederatiei braziliene si membru al Comitetului Executiv al FIFA, ar fi incasat 41 milioane franci elvetieni de la ISL intre 1992 si 2000. Teixeira a participat apoi la votul in care s-au acordat Cupele Mondiale din 2018 si 2022, relateaza BBC.

Blatter, suspendat 90 de zile de catre Comisia de Etica a FIFA, a negat mereu ca avut cunostinta de actele de coruptie ale companiei ISL. Contactat de BBC, elvetianul a refuzat sa comenteze acest subiect.

ISL a primit in 1998 de la Havelange exclusivitatea pentru drepturile de marketing si drepturile de televizare pentru CM 2002 si 2006, in schimbul sumei de 1,6 miliarde franci elvetieni.

 

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fifa/stiri-fifa/sfarsitul-lui-blatter-se-apropie-ce-dovezi-a-obtinut-fbi-1397637

Parteneri