Menu

Scandalul declansat de acuzatiile ca Germania ar fi dat spaga pentru Mondialul 2006: Beckenbauer admite o eroare

Franz Beckenbauer (stanga) si Wolfgang Niersbach in 2005

Fostul presedinte al comitetului de organizare a Mondialului 2006, Franz Beckenbauer, a admis luni, intr-o declaratie scrisa, o "eroare" in scandalul legat de atribuirea evenimentului Germaniei, dar acesta sustine ca nu au existat "voturi cumparate" in cadrul FIFA, scrie AFP.

"Pentru a obtine o subventie de la FIFA, am acceptat o propunere care provenea de la comisia de Finante a FIFA pe care partile implicate ar fi trebuit sa o respinga (...) Port responsabilitatea acestei erori in calitate de presedinte al Comitetului de organizare la acel moment", a scris cel supranumit "Kaiserul".

Un scandal urias a aparut la Berlin, dupa ce Germania ar fi dat spaga pentru a organiza Campionatul Mondial de Fotbal din 2006. Implicati in poveste sunt, pe langa alte nume, Franz Beckenbauer si Robert Louis-Dreyfus, seful de atunci al Adidas.

De asemenea, pe langa Comisia de Etica a FIFA, si Parchetul din Frankfurt analizeaza procedura de atribuire a Mondialului din 2006 Germaniei, in 2000, cu o examinare preliminara care incearca sa stabileasca daca exista o suspiciune de coruptie, dupa cum a declarat procurorul general Nadja Niesen.

Federatia germana de fotbal (DFB) a negat acuzatiile, recunoscand insa ca a platit 6,7 milioane de euro catre FIFA, dar fara nicio legatura cu aceasta competitie.

"Nu am platit bani nimanui pentru a obtine atribuirea Cupei Mondiale 2006 catre Germania", a declarat Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german, care a condus comitetul german de candidatura.

Germania a castigat organizarea Cupei cu 12 voturi la 11 in fata Africii de Sud, in conditiile in care neo-zeelandezul Charles Dempsey a ales sa se abtina in ultimul tur de scrutin.

Citeste mai mult http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-20532691-scandalul-declansat-acuzatiile-germania-dat-spaga-pentru-mondialul-2006-beckenbauer-admite-eroare.htm

Parteneri