Menu

Mircea Lucescu va intra miercuri in istoria Champions League

  • Scris de romaniansoccer.ro
  • Categorie: Fotbal Extern

Tehnicianul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, va deveni, miercuri, al cincilea antrenor care atinge cifra de 100 de meciuri în Liga Campionilor, el alăturându-se astfel scoţianului Alex Ferguson, francezului Arsene Wenger, italianului Carlo Ancelotti şi portughezului Jose Mourinho.


Potrivit statisticilor prezentate de uefa.com, Lucescu s-a aflat pe banca tehnică în 14 sezoane la 99 de meciuri din faze ale LC pornind de la grupe şi a înregistrat 35 de victorii, 24 de remize şi 40 de înfrângeri. Românul a avut 64 de meciuri la conducerea echipei Şahtior, 26 la Galatasaray, şase la Beşiktaş şi trei la Internazionale Milano.

Cele mai des întâlnite adversare au fost FC Barcelona - opt meciuri (două victorii, o remiză, cinci înfrângeri) şi AS Roma - şase meciuri (trei victorii, două remize, o înfrângere).

Mircea Lucescu a ajuns până în sferturile de finală ale Ligii Campionilor în sezoanele 1998/1999 cu Internazionale Milano, 2000/2001 cu Galatasaray şi 2010/2011 cu Şahtior Doneţk.

Echipa Şahtior Doneţk va întâlni miercuri, în deplasare, de la ora 21.45, formaţia Malmo, în grupa A a Ligii Campionilor.

 

Citeste mai mult http://www.romaniansoccer.ro/stiri/55247/mircea-lucescu-va-intra-miercuri-in-istoria-champions-league.htm

Parteneri