Menu

Federatia engleza renunta la sustinerea lui Platini pentru presedintia FIFA

  • Scris de romaniansoccer.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Federația engleză de fotbal (FA) a anunțat că renunță la susținerea candidaturii francezului Michel Platini la președinția FIFA, după ce a aflat mai multe informații de la avocații președintelui UEFA în cazul plății de 1,8 milioane euro din partea lui Sepp Blatter.

Într-un comunicat al FA se precizează că după aflarea noilor informații, Comitetul Director a decis vineri dimineață să suspende susținerea lui Platini la președinția FIFA, până când procedurile legale se vor încheia și situația lui va deveni clară.

Președintele UEFA a fost suspendat timp de 90 de zile de către Comisia de Etică a FIFA, pentru că în 2011 a primit suma de 1,8 milioane euro pentru servicii de consultanță acordate lui Joseph Blatter președinte FIFA, în perioada 1999-2002. Atât Platini, cât și Blatter, suspendat de asemenea pentru 90 de zile, își susțin nevinovăția. Francezul a făcut recurs la TAS împotriva suspendării.

 

Citeste mai mult http://www.romaniansoccer.ro/stiri/55241/federatia-engleza-renunta-la-sustinerea-lui-platini-pentru-presedintia-fifa.htm

Parteneri