Menu

Germania, acuzata ca a cumparat Mondialul din 2006 - cum raspunde Adidas

Germania, acuzata ca a cumparat Mondialul din 2006 - cum raspunde Adidas

Scandalul izbucnit vineri in fotbalul mondial, privind o posibila mituire a mai multor oficiali FIFA de catre Germania, pentru a primi organizarea Cupei Mondiale din 2006, a implicat si gigantul sportiv Adidas.

Compania germana a negat, sambata, informatiile din presa potrivit carora ar fi implicata in transferarea de bani catre un fond secret, ce ar fi fost creat pentru a-i mitui pe membrii Comitetului Executiv pentru a da Germaniei dreptul de a organiza Cupa Mondiala din 2006, scrie Sputnik News.

Vineri, publicatia germana Spiegel a scris ca membrii comisiei care a acordat Germaniei dreptul de a organiza Cupa Mondiala au creat un fond special de 10,3 milioane de franci elvetieni, impreuna cu fostul presedinte al gigantului Adidas, Robert Louis-Dreyfus, care ar fi virat banii in contul respectiv.

Spiegel sustine ca banii ar fi fost folositi pentru a cumpara voturile exprimate de patru membri asiatici ai Comitetului Executiv al forului mondial, acestia fiind cei care au inclinat balanta in favoarea nemtilor, care au depasit astfel la limita Africa de Sud.

"Nu avem informatii despre o asemenea tranzactie dusa la indeplinire de Robert Louis-Dreyfus. Excludem ca tranzactia ar fi fost efectuata de compania Adidas AG", a transmis biroul de presa al Adidas.

Germania a obtinut dreptul de a gazdui competitia din 2006 in luna iulie 2000, cu o diferenta de numai un vot in fata Africii de Sud, tara care avea sa primeasca turneul final de peste patru ani. Alte tari care si-au depus candidaturile au fost Brazilia, Maroc si Anglia.

De asemenea, in luna mai, Elvetia a dechis o investigatie privind candidaturile Rusiei si Qatarului la organizarea cupelor mondiale din 2018 si 2022.

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fifa/anchete-fifa/germania-acuzata-ca-a-cumparat-mondialul-din-2006-cum-raspunde-compania-adidas-1388212

Parteneri