Menu

FIFA/coruptie: Fostul presedinte al Federatiei din Nicaragua, acuzat de spalare de bani

  • Scris de romaniansoccer.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Justiția nicaraguană a anunțat trimiterea în judecată a lui Julio Rocha, fostul președinte al Federației naționale de fotbal și unul din cei șapte responsabili ai FIFA arestați în Elveția în cadrul scandalului de corupție de la instanța mondială, pentru "spălare de bani" și "îmbogățire ilicită", a anunțat Ministerul Public.

"Pe data de 4 august, noi, în calitate de minister public, am depus un act de acuzare în care Rocha este vinovat pentru spălare de bani și îmbogățire ilicită în prejudiciul statului Nicaragua", a declarat procurorul general al Republicii, Julia Guido.

Julio Rocha, care se află în detenție în Elveția, a acceptat vineri să fie extrădat către țara de origine.

Inițial a fost depusă o plângere pe 10 iunie de către directorul Institului nicaraguan al sporturilor (IND), conform căreia Rocha ar fi primit o mită de 100.000 de dolari în cadrul negocierilor pentru acordarea unor drepturi de difuzare societății Traffic Sports USA.

Statele Unite au reclamat, de asemenea, extrădarea lui Rocha, dar Ministerul Elvețian de Justiție a precizat că responsabilii americani au acceptat mai întâi să dea prioritate solicitării părții nicaraguane.

Rocha a fost președintele Federației nicaraguane de fotbal și al Comitetului olimpic nicaraguan din 1997 până în 2009, precum și responsabil al departamentului de dezvoltare din cadrul FIFA începând din 2012.

 

Citeste mai mult http://www.romaniansoccer.ro/stiri/54226/fifa-coruptie-fostul-presedinte-al-federatiei-din-nicaragua-acuzat-de-spalare-de-bani.htm

Parteneri