Menu

Senator american: Să compari FIFA cu mafia este o insultă pentru mafia

Senator american: Să compari FIFA cu mafia este o insultă pentru mafia

A compara FIFA cu mafia este "aproape insultător pentru mafia", a estimat un senator american, cerând reforme profunde în cadrul instanței conducătoare a fotbalului mondial.
 
Senatorul democrat Richard Blumenthal a făcut această remarcă în cursul unei audieri la Senat, în fața unei comisii care monitorizează acțiunile FIFA, după ancheta declanșată de justiția americană, care a scos la iveală corupția profundă din cadrul forului fotbalistic internațional.
 
Autoritățile elvețiene anchetează, la rândul lor, atribuirile controversate ale Cupelor Mondiale din 2018 și 2022 către Rusia, respectiv Qatar.
 
"De fapt, ceea ce s-a dezvăluit până în prezent demonstrează că acest sport este condus de un grup care se aseamănă cu mafia. Singura ezitare pe care o pot avea utilizând acest termen este că e aproape insultător pentru mafia, deoarece în mafia corupția nu a fost niciodată atât de flagrantă, arogantă și manifestată", a subliniat senatorul.
 
Șapte foști sau actuali responsabili ai FIFA au fost arestați la Zurich (Elveția), pe 27 mai, sub acuzația de corupție, escrocherie și spălare de bani, la cererea justiției americane.
 

Citeste mai mult http://www.romaniatv.net/senator-american-sa-compari-fifa-cu-mafia-este-o-insulta-pentru-mafia_233142.html

Parteneri