Menu

FC Botosani, anchetata de UEFA

  • Scris de romaniansoccer.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
FC Botoşani este anchetată de UEFA după meciul cu georgienii din cauza însemnelor cu caracter rasist afişate de suporterii de la Peluza Sud în timpul meciului de joi seară cu FC Tskhinvali, terminat la egalitate, scor 1-1.

Aceştia au încercat să înşele vigilenţa forţelor de ordine şi a reprezentanţilor UEFA prezenţi la meci, afişând drapelul României pe care a fost aplicată Crucea celtică, aceasta însemnând supremaţia rasei albe.

Delegatul UEFA a consemnat acest lucru în raport, iar forul european a deschis o anchetă împotriva FC Botoşani, clubul fiind pasibil cu suspendarea terenului şi amendă de minim 50.000 de euro.

"Li s-a atras atenţia celor de la 'Sud' dinaintea meciului să nu afişeze niciun banner, pentru că clubul este pasibil de sancţiuni. Chiar şi crainicul stadionului a făcut în nenumărate rânduri apel înaintea jocului şi a atras atenţia că toleranţa UEFA la acte de rasism este zero. Vom vedea ce măsuri se vor lua cu aceşti suporteri. Adevăraţii suporteri sunt cei care susţin clubul necondiţionat, nu cei care fac tot posibilul ca clubul să sufere de pe urma lor", a declarat Alexandru Chirilă, directorul executiv al FC Botoşani.

Incidentul este cercetat, urmând a fi analizate înregistrările de pe camerele de luat vederi pentru a se stabili persoana care a arborat steagul cu însemnul rasist. Suporterul riscă o amendă drastică şi interzicerea dreptului de a participa la meciurile de fotbal pe o perioadă de minim şase luni.

Meciul retur va avea loc joi, 9 iulie, de la ora 19:00, urmând a fi transmis de Digi Sport 1.

Citeste mai mult http://www.romaniansoccer.ro/stiri/53430/fc-botosani-anchetata-de-uefa.htm

Parteneri