Menu

Transfer istoric in fotbalul european, intre doua rivale de moarte

Un transfer cu adevarat istoric a fost confirmat in Europa, intre doua rivale de mari proportii, care de aproape 30 de ani au evitat sa faca vreo afacere impreuna.

Este vorba de doua echipe din fosta Republica Federala Iugoslavia, Dinamo Zagreb (Croatia acum) si Steaua Rosie Belgrad (Serbia), care au incheiat o tranzactie duminica, prima din 1987 incoace.

Astfel, fundasul argentinian Luis Ibanez va trece de la gruparea croata la cea din capitala Serbiei. Rivale eterne mai mult din motive politice, Dinamo Zagreb si Steaua Rosie au facut ultima afacere impreuna in urma cu aproape 3 decenii, cand marele Robert Prosinecki trecea de la Zagreb la Steaua Rosie, aceasta urmand sa castige cu croatul pe teren Cupa Campionilor Europeni in 1991.

Ramane celebra si totodata trista amintirea acelui derbi dintre clubul din Zagreb si cel din Belgrad, disputat in 1990, care avea sa anticipeze un conflict sangeros care a sfasiat fosta Republica Federala in urma cu doua decenii.

La acel meci, fanii Stelei, ultrasi nationalisti sarbi, veniti in numar de 3.000 la Zagreb atunci, au intrat in sectoarele croatilor, pe care i-au atacat cu cutitele, aruncand in acelasi timp cu petarde, torte si scaunele stadionului Maksimir din Zagreb. Desi numeroase, fortele de ordine au fost cu adevarat coplesite.

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fotbal/stiri-fotbal/transfer-istoric-in-fotbalul-european-intre-doua-rivale-de-moarte-1370623

Parteneri