Menu

E OFICIAL! FC Steaua, și nu FCSB, în cupele europene. O spune chiar UEFA!

  • Scris de Razvan Ionascu
  • Categorie: Fotbal Extern

E OFICIAL! FC Steaua, și nu FCSB, în cupele europene. O spune chiar UEFA!

Liga 1 va avea trei reprezentante în urnele de la Nyon: Steaua, în preliminariile Champions League – Botoşani şi Astra, în preliminariile Europa League Pentru formaţia patronată de Gigi Becali aceasta va fi prima apariţie oficială într-un eveniment de acest tip organizat de UEFA, după scandalul provocat de pierderea mărcii Steaua în favoarea Clubului Sportiv al Armatei.

Imediat după decizia luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în finalul lui 2014, au existat multe interpretări ale hotărârii, mulţi jurişti susţinând că Steaua ar putea avea probleme şi pe plan european în ceea ce priveşte folosirea numelui. Au existat chiar şi voci care vorbeau despre posibilitatea ca formaţia roş-albastră să mai poată beneficia de coeficientul european acumulat în perioada în care a evoluat cu vechea emblemă, se arată pe site-ul onlinsport.ro.

Iată însă că UEFA a clarificat situaţia cu câteva zile înainte de tragerea la sorţi, anunţând numele formaţiilor ce vor intra în urne luni. Steaua va fi prezentă în urna capilor de serie, cu cel mai mare coeficient dintre echipele participante în turul 2 preliminar. Iar pe biletelul aferent campioanei României va fi trecut numele FC Steaua Bucureşti, aşa cum s-a întâmplat de fiecare data în ultimii ani. Practic, UEFA nu va “sancţiona” trupa patronată de Gigi Becali în niciun fel pentru decizia din România. Nu s-a apelat nici la soluţia folosită cel mai des de oficialii campioanei FCSB, nici la formula din acte FC Steaua Bucureşti S.A.

FC Steaua Bucureşti e denumirea folosită an de an de UEFA, precizează prosport.ro.

 

Citeste mai mult http://www.sportnews.ro/fc-steaua-si-nu-fcsb-cupele-europene-e-oficial-o-spune-chiar-uefa-223740.html

Parteneri