Menu

Sevilla a câştigat pentru a patra oară Europa League, pentru a doua oară consecutiv. Dnipro - FC Sevilla 2-3. Bacca, omul meciului. Andaluzii merg în grupele Ligii Campionilor

  • Scris de prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern

FC Sevilla a reuşit să se impună cu 3-2 în faţa lui Dnipro la capătul celei mai spectaculoase finale de Europa League din ultimii ani. Bacca a fost cel mai bun jucător al meciului, cu două goluri şi alte câteva ocazii irosite. Pentru Dnipro a fost cel mai de succes sezon din istoria participărilor în cupele europene.

Finala Europa League din acest an a Europa League a propus o premieră: echipa câştigătoare merge în grupele Ligii Campionilor. Asta însemna fie că Spania va avea cinci reprezentante în Champions League, fie Ucraina va intra cu trei echipe în cea mai importantă competiţie pentru cluburi.

Dincolo de această miză, a fost ambiţia celor două echipe pentru câştigarea trofeului. Pe de-o parte, Sevilla era în faţa oportunităţii de a pleca pentru al doilea an consecutiv cu trofeul acasă. Mai ales că întâlnea o echipă ce părea mai abordabilă faţă de altele care au fost în această competiţie.

De partea cealaltă, Dnipro se afla în faţa primul trofeu european din istorie. Echipa la care a jucat Oleg Protasov a fost marea surpriză a acestei ediţii de Europa League, iar prin eliminarea lui Napoli în semifinale a confirmat că n-a fost vorba doar de şansă. Cu incisivitatea ucrainenilor avea să ia contact şi Sevilla, ba chiar din minutul 7. La prima ocazie în care jucătorii lui Miron Markevic au intrat în careu, au marcat. A fost o pasă de 50-60 de metri pentru Matheus, care a centrat pentru capul lui Kalinici.  În prealabil, Sevilla ceruse penalty.

Deţinătoarea trofeului a lovit însă fulgerător, în minutele 28 şi 31. Mai întâi, polonezul Krychowiak a egalat cu un şut din interiorul careului, după mai multe bâlbâieli în apărarea ucrainenilor. Peste 3 minute, Reyes desenează o pasă senzaţională pe culoar, Bacca trece de portar şi marchează. După o presiune apăsătoare, Sevilla îşi atinsese în sfârşit scopul. În aşteptarea pauzei, spaniolii au fost suprinşi însă execuţia fabuloasă a lui Rotan, care a făcut 2-2.

În prima parte a reprizei secunde cele două echipe au luat un pic piciorul de pe acceleraţie, dar ocaziile n-au lipsit. Stadionul a fost trezit din nou la viaţă de Bacca, cel mai bun jucător al partidei. Columbianul a fost din lansat cu o pasă pe culoar şi n-a iertat, 2-3. A mai avut două ocazii mari înainte de a fi scos şi a părăsit terenul în aplauze. Ca o paranteză, va fi foarte Bacca este al patrulea marcator din Spania, după Ronaldo, Messi şi Neymar. Va fi greu pentru Sevilla să-l mai ţină.

Sursa: prosport.ro

Parteneri