Menu

Germania, campioană la nou-născuţi. Titlul mondial a stimulat natalitatea nemţilor

Germania, campioană la nou-născuţi. Titlul mondial a stimulat natalitatea nemţilor

Este greu de tras o concluzie din acest mini baby-boom, dar se pare că se poate stabili totuși o legătură de la cauză la efect: nebune de bucurie după ce au asistat la triumful echipei lor de fotbal la Rio, perechile de germani au sărbătorit victoria cu ceva mai multă convingere în intimitate, comentează le point.fr, preluat de Agerpres.

Golul lui Goetze care a făcut din germani, a patra oară, după 1-0 în prelungiri, campioni mondiali se pare că avut efecte asupra libidoului și dorinței lor de procreere. Prin urmare, clișeul suporterului înfocat rătăcit printre sticle de bere la sfârșitul meciului este în acest caz departe de realitate.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a avut loc între 12 iunie și 13 iulie 2014 în Brazilia. Şi în 2007, la un an după ce Cupa Mondială s-a desfășurat în Germania, curba nașterilor a crescut în luna martie, îndeosebi la Berlin, unde au fost cu 20% mai multe nașteri decât în perioada similară a anului precedent.Printre numele date cel mai des bebelușilor născuți în primele luni din 2015 figurează Lukas (de la Lukas Podolski), fapt destul de curios ținând seama că atacantul nici nu a jucat în finală.

Această explozie a nașterilor post-fotbal va face poate să crească puțin curba natalității, tot mai scăzute în Germania. Germanii se situează spre sfârșitul clasamentului țărilor europene în această privință, cu 1,36 de copii pe femeie, în contextul în care ar fi necesară o rată de 2,1 pentru menținerea echilibrului demografic. Statisticienii și demografii atrag totuși atenția asupra unor posibile interpretări premature ale acestui elan de entuziasm de procreere, încheie leppoint.fr.

 

Citeste mai mult http://www.romaniatv.net/germania-campioana-la-nou-nascuti-titlul-mondial-a-stimulat-natalitatea-nemtilor_215884.html

Parteneri