Menu

Tehnologia pentru linia porții a primit NUP! UEFA mizează tot pe arbitrii

  • Scris de Florian Tudorache
  • Categorie: Fotbal Extern

Tehnologia pentru linia porții a primit NUP! UEFA mizează tot pe arbitrii

UEFA, prin secretarul său general Gianni Infantino, a anunțat că forul european de fotbal nu va apela la tehnologia pentru linia porții, testată cu succes la Cupa Mondială 2014, în competițiile sale și se va baza în continuare pe brigăzile cu cinci arbitri, relatează EFE, citată de Agerpres.

”UEFA susține arbitrii, iar tehnologia se va utiliza doar în Anglia, iar de anul viitor în Italia. Pe de altă parte, 34 de federații recurg la cinci arbitri, la fel ca în competițiile UEFA. Studiile demonstrează că prezența arbitrilor suplimentari face ca arbitrii de centru să comită erori mai puține. Preferăm să utilizăm în altă parte resursele necesare”, a precizat oficialul UEFA.

Însuși președintele UEFA, francezul Michel Platini, s-a arătat împotriva implementării tehnologiei porții, pe motiv că este scumpă și preferă ca banii să aibă ca destinație fotbalul juvenil și infrastructura.

 

Citeste mai mult http://www.sportnews.ro/tehnologia-pentru-linia-portii-primit-nup-uefa-mizeaza-tot-pe-arbitrii-148774.html

Parteneri