Menu

UEFA este drastică. Trei cluburi au fost excluse din campionat, la cererea forului continental

UEFA este drastică. Trei cluburi au fost excluse din campionat, la cererea forului continental

Federaţia Rusă de Fotbal a exclus, la cerea UEFA, trei echipe de fotbal din Crimeea, integrate în divizia a treia a campionatului, după anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene, în martie 2014.

"Pe baza cererii cluburilor din Crimeea şi a deciziei UEFA, comitetul executiv al Federaţiei Ruse de Fotbal le-a exclus pe TSK Simferopol, SKCF Sevastopol şi Jemciujina Ialta din liga a treia rusă", a declarat preşedintele forului fotbalistic rus, Nikolai Tolstih, potrivit agenţiei Itar Tass.
 
Pe 4 decembrie 2014, comitetul executiv al UEFA le-a interzis celor trei grupări să participe la competiţiile organizate de Federaţia Rusă, începând cu data de 1 ianuarie 2015, în timp ce Federaţiei Ruse de Fotbal i s-a interzis să organizeze meciuri în Crimeea, "fără acordul UEFA şi al Ucrainei", potrivit secretarului general al UEFA, Gianni Infantino.
 
Federaţia Rusă a confirmat imediat că se conformează deciziei UEFA, iar ministrul rus al sporturilor, Vitali Mutko, a declarat vineri că ţara gazdă a Campionatului Mondial din 2018 lucrează la crearea unei structuri independente a Federaţiei Ruse de Fotbal, în Crimeea.
 
Ucraina a pierdut Crimeea în martie 2014, când peninsula a fost anexată de Rusia, iar din aprilie 2014 se confruntă în estul ţării, în regiunea Doneţk, cu o rebeliune armată pro-rusă. Conflictul a făcut până acum peste 5.000 de morţi.
 

Citeste mai mult http://www.romaniatv.net/uefa-este-drastica-trei-cluburi-au-fost-excluse-din-campionat-la-cererea-forului-continental_197558.html

Parteneri