Menu

UEFA interzice cluburilor din Crimeea sa participe la competitiile organizate de Federatia Rusa

Comitetul Executiv al UEFA a interzis, joi, cluburilor din Crimeea sa participe la competitiile organizate de Federatia Rusa de Fotbal incepand din 1 ianuarie 2015, a declarat secretarul general al forului, Gianni Infantino.

"Federatia Rusa de Fotbal nu poate sa organizeze meciuri in Crimeea fara acordul UEFA si al Ucrainei. Ca urmare a deciziei Comitetului de Urgenta al UEFA din 22 august, Comitetul Executiv a hotarat sa interzica gruparilor din Crimeea sa participe la competitiile organizate de federatia rusa, de la 1 ianuarie 2015. Pana la noi ordine, Crimeea va fi considerata o zona speciala. UEFA va finanta dezvoltarea fotbalului din Crimeea, in special initiativele in favoarea tinerilor si pentru infrastructura", a spus Infantino, potrivit Mediafax.

Ucraina a pierdut Crimeea, anexata in martie Rusiei, si se confrunta de sapte luni cu o rebeliune prorusa, conflict soldat cu peste 4.300 de morti.

Citeste mai mult http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-18745637-uefa-interzice-cluburilor-din-crimeea-participe-competitiile-organizate-federatia-rusa.htm

Parteneri