Menu

CFR Cluj şi Astra Giurgiu, pe LISTA NEAGRĂ a UEFA

CFR Cluj şi Astra Giurgiu, pe LISTA NEAGRĂ a UEFA

CFR Cluj şi Astra Giurgiu, participante în Europa League, au fost deferite camerei de judecată a Corpului de control financiar al cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA, pentru că înregistrează datorii către alte grupări, angajaţi şi autorităţi, informează site-ul oficial al forului european.

Bursaspor (Turcia) şi FK Ekranas (Lituania) se află în aceeaşi situaţie, iar o decizie în cazul celor patru grupări va fi luată până la finalul anului.
 
"Camera de investigaţii a CFCB, condusă de Umberto Lago, a anunţat că patru cluburi participante în ediţia 2014/2015 a Ligii Europa au fost deferite camerei de judecată a CFCB, pentru încălcarea cerinţelor de monitorizare, în special pentru importante datorii câtre alte cluburi, angajaţi şi autorităţi fiscale şi sociale, la 30 iunie şi la 30 septembrie 2014 ", se arartă în comunicatul UEFA.
 
Pe 26 septembrie, Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA (CFCB) a decis ca primele de participare în cupele europene să fie blocate în cazul a cinci grupări, între care se numărau şi Astra Giurgiu şi CFR Cluj, acestea fiind monitorizate în continuare. UEFA a precizat atunci că primele au fost blocate deoarece s-a constatat că la data de 30 iunie 2014 cluburile aveau "restanţe financiare importante faţă de alte grupări, faţă de angajaţi şi/sau autorităţi".
 
Astra Giurgiu participă în grupele Europa league, după ce a jucat şi în turul trei preliminar şi în play-off, iar CFR Cluj a evoluat în două tururi preliminare ale competiţiei.
 

Citeste mai mult http://www.romaniatv.net/cfr-cluj-si-astra-giurgiu-pe-lista-neagra-a-uefa_185432.html

Parteneri