Menu

STEAUA, record ruşinos în Liga Europa. Este a doua în topul ALL TIME al golurilor primite

STEAUA, record ruşinos în Liga Europa. Este a doua în topul ALL TIME al golurilor primite

Reuşita din finalul meciului pierdut joi cu Dinamo Kiev (1-3) a fost a 10-a pentru fotbalistul român Raul Rusescu în grupele Europa League, în timp ce echipa sa, Steaua Bucureşti, a ajuns la 47 de goluri primite în grupele acestei competiţii, fiind pe locul doi în această ierarhie.

În meciurile de joi, doi jucători au ajuns la 10 goluri marcate în grupele Europa League. Primul este Raul Rusescu, atacantul Stelei. Al doilea este spaniolul Jonatan Soriano, atacantul echipei austriece Red Bull Salzburg, autor al golului victoriei în partida din deplasare cu Astra Giurgiu (2-1). Soriano este golgheterul ediţiei trecute a competiţiei.
 
Până în acest moment, 13 jucători au marcat cel puţin 10 goluri în Europa League. Rusescu şi Soriano sunt foarte departe de golgheterul all-time al Europa League, columbianul Radamel Falcao, care a punctat de 30 de ori în a doua competiţie europeană intercluburi, pe care a câştigat-o cu FC Porto şi Atletico Madrid.
 
Rezultatul de la Kiev a făcut ca Steaua să fie pe locul doi în clasamentul echipelor cu cele mai multe goluri primite în Europa League: 47. Pe locul întâi este formaţia austriacă Rapid Viena, cu 50 de goluri.
 
Steaua rămâne, alături de ŢSKA Sofia, deţinătoarea recordului de meciuri consecutive fără victorie în grupele Europa League: 9. Recordul a fost stabilit de formaţia bucureşteană la primele ei participări în faza grupelor (sezoanele 2009-2010 şi 2010-2011).
 

Citeste mai mult http://www.romaniatv.net/steaua-record-rusinos-in-liga-europa-este-a-doua-in-topul-all-time-al-golurilor-primite_174457.html

Parteneri