Menu

Clasamentul coeficientilor: Romania ar putea avea din nou doua echipe in Champions League, din care una calificata direct

Champions League

Steaua a invins-o pe Aalborg in grupele Europa League, iar aceasta victorie a adus Romaniei puncte importante in clasamentul coeficientilor UEFA. In acest moment, tara noastra se afla pe locul 15, dar poate spera la pozitia a 12-a, cea care asigura prezenta a doua echipe in Champions League (una direct, iar alta in tururile preliminare).

Romania se lupta cu Austria si Cehia, in acest moment, pentru o clasare mai buna. Liga 1 mai are doua echipe angrenate in competitiile europene, in timp ce Austria si Cehia doar cate una (Salzburg, respectiv Sparta Praga - ambele in Europa League). 

Campionatul intern se gaseste in acest moment pe locul 15, iar acest lucru se traduce prin doua echipe in tururile preliminarii ale Champions League si trei echipe in preliminariile Europa League, toate din 2016-2017.

Daca ar putea prinde locul 12 (ocupat de Turcia acum), Romania ar putea trimite o echipa direct in grupele Champions League si o alta in tururile preliminarii. De asemenea, o alta formatia din Liga 1 ar evoluat direct in grupele Europa League, iar alte trei echipe in tururile preliminarii ale EL.

Cum arata clasamentul coeficientilor:

12 Turcia 29.600 puncte
13 Grecia 29.100
14 Cehia 27.375
15 Romania 24.799
16 Austria 23.175 etc.

 

Citeste mai mult http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-18144169-clasamentul-coeficientilor-romania-putea-avea-din-nou-doua-echipe-champions-league-din-care-una-calificata-direct.htm

Parteneri