Menu

Campionatul Mondial 2014. Cele mai rapide goluri din istoria Mondialelor. Un român se află în Top 10

Campionatul Mondial 2014. În meciul SUA - Ghana (2-1), Clint Dempsey a marcat cel mai rapid gol al Cupei Mondiale din Brazilia şi al cincilea cel mai rapid din istoria competiţiei.

Campionatul Mondial 2014. Clint Dempsey a deschis scorul după 30 de secunde în partida SUA - Ghana, din grupa G de la CM 2014, reuşita sa fiind a cincea ca rapiditate din istoria de peste opt decenii a competiţiei.
 
 
Recordul all-time îi aparţine turcului Hakan Sukur şi a fost satbilit în finala mică a CM 2002, el deschizând scorul după doar 11 secunde în disputa cu Coreea de Sud. Podiumul este completat de cehoslovacul Vaclav Masek, care a marcat după 16 secunde în poarta Mexicului (1962), şi de germanul Ernst Lehner, care a înscris după 25 de secunde, în finala mică a Cupei Mondiale din 1934, împotriva Austriei.
 
Pe locul 10 în acest top se află românul Adalbert Deşu, autorul primului gol marcat de România la un Campionat Mondial. În 1930, Deşu deschidea scorul în secunda 50 în meciul cu Peru, pe care triclorii l-au câştigat cu 3-1.
 

Citeste mai mult http://www.romaniatv.net/campionatul-mondial-2014-cele-mai-rapide-goluri-din-istoria-mondialelor-un-roman-se-afla-in-top-10_152580.html

 • Musafir - Larissa L. Popa

  dragă Federație,

  Ce se întâmplă cu fotbalul românesc în aceste zile? Obișnuiam să fim bine cunoscuți in întreaga lume, pe vremuri. În ziua de azi, generațiile mai tinere din America și alte țări nici măcar nu știu cine este România.
  Am trăit în Statele Unite în ultimii 20 si ceva de ani. Trebuie să spun, mi-e rușine atunci când oamenii cu care lucrez mă întreabă de ce România nu face parte din Cupa Mondială 2014. Acești oameni despre care vorbesc sunt din țări precum Rusia, Japonia, și Coreea de Sud. Țări pe care eu nu le-am considerat să fie de același calibru cu România, când e vorba de fotbal. Dar uita aici suntem – țările astea joacă în acest campionat iar România stă acasă.

  Se pare că în zilele de azi, jucătorii români sunt mai mult interesați in câte mașini au si câte femei - toți sunt in fițe și figuri, dar nu e nimic de capul lor.
  Nu știu ce se întâmplă acolo în Romania acum, și aș putea să mai spun multe, dar sunt sigură că și dumneavoastră știți toate lucrurile astea. Ar fi foarte plăcut dacă ați întoarce fotbalul românesc la ce a fost mai demult. Să putem să ne mândrim cu fotbalul românesc din nou.

Adauga comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 restricţie de caractere
Textul trebuie să aibă mai mult de 5 caractere

Parteneri