Menu

Presa internationala: Un penalti rusinos/ Argentinienii de la Ole: Brazilia fura de rupe

Victoria Braziliei (3-1 impotriva Croatiei) a fost sarbatorita in tara gazda a turneului final mondial, insa a provocat un val de polemici in restul lumii. Presa internationala a vorbit pe larg despre penaltiul facut cadou brazilienilor de centralul  Yuichi Nishimura (Japonia). "Brazilia fura de rupe", au titrat jurnalistii argentinieni de la Ole, citati de Digisport.

Gazzetta dello Sport: "Brazilia - Croatia 3-1: autogol Marcelo, dubla Neymar si gol Oscar. Brazilia a invins cu 3-1 Croatia: in dezavantaj dupa autogolul lui Marcelo, Selecao a remontat cu dubla stelei sale si golul lui Oscar. Dar penalty-ul desprinderii a fost un cadou de la arbitru. Cand un egal parea foarte probabil, arbitrul japonez Nishimura a dictat penalty pentru faultul lui Lovren asupra lui Fred. Foarte generos pentru unii, inexistent pentru toti ceilalti".

Marca: "Nishimura a dictat un penalty inexistent la Fred, la 1-1, favoare pentru Brazilia la debut. Brazilia trebuia sa castige la debutul sau la Mondiale si a castigat, cu ajutorul inestimabil al lui Yuichi Nishimura. Arbitrul japonez a inventat un penalty la Lovren, asupra lui Fred, la scorul de 1-1".

L’Equipe: "Condusa din minutul 11 de Croatia, Brazilia lui Neymar a intors si a castigat cu 3-1, dupa un meci interesant. Dar a fost ajutata de arbitrul japonez, care i-a dat un penalty inexistent".
Ole (din Argentina): "Brazilia fura de rupe!", apoi a prezentat faza penalty-ului dictat de Nishimori sub titlul "Nu ti-e rusine!?".

The Guardian: "Neymar a asigurat Braziliei debutul cu o victorie. Brusc, de nicaieri, un penalty. O decizie gresita, Fred a cazut de lnga Lovren, iar croatii s-au infuriat ca arbitrul a vazut penalty".

Jornal O Globo (Brazilia): "Neymar a adus revenirea, dar totul s-a decis cu o eroare a arbitrului".

Campion in 1970 cu nationala carioca, Paulo Cezar Caju a scris in editorialul pe care-l semneaza in O Globo: "Multumim Nishimura! Doua personaje au fost decizive in victoria Braziliei: uriasul portar Pletikosa si arbitrul japonez Yuichi Nishimura. Aceasta selectionata nu a incantat si sincer nu inteleg declaratiile lui Scolari legate de arbitraj. Pentru mine n-a fost penalty!".

Citeste mai mult http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-17475891-presa-internationala-penalti-rusinos-argentinienii-ole-brazilia-fura-rupe.htm

Parteneri