Menu

CUPA MONDIALĂ 2014: Tot ce trebuie să ştii despre CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

CUPA MONDIALĂ 2014: Tot ce trebuie să ştii despre CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

CUPA MONDIALĂ 2014: Brazilia va organiza a XX-a ediţie a Cupei Mondiale de Fotbal, prima care va avea loc în America de Sud, după mondialul din Argentina, din 1978. Doar opt echipe au câştigat turneul până acum, Anglia, Franţa şi Spania, câte o dată, Argentina şi Uruguay, câte două trofee, Germania, care are trei titluri, Italia, de patru ori campioană şi gazdele de anul acesta, lideri, cu cinci trofee în palmares.

Prima ediţie a fost organizată şi câştigată de Uruguay, în 1930, iar la turneu au participat doar treisprezece echipe, numai patru din Europa, printre care şi ţara noastră. Românii au fost înscrişi în competiţie la intervenţia lui Carol al II-lea, proaspăt încoronat, care s-a implicat, se pare şi în selecţia fotbaliştilor. Tricolorii au fost antrenaţi de căpitanul Rudolf Wetzer şi de Constantin Rădulescu, care a şi arbitrat două partide. După o victorie cu 3-1 în faţa naţionalei din Peru, românii au fost învinşi de viitoarea campioană mondială, Uruguay.     

Va fi pentru a doua oară când turneul se va ţine în Brazilia, după campionatul din 1950. Gazdele au ajuns atunci până în finală, pe care au pierdut-o în faţa celor din Uruguay, care aveau să câştige al doilea şi ultimul lor trofeu la acea ediţie.

CUPA MONDIALĂ 2014: Anul acesta vor participa 32 de echipe, calificate dintre cele 203 naţionale înscrise în preliminarii. Cele 64 de partide vor fi disputate între 12 iunie şi 13 iulie, pe douăsprezece arene din tot atâtea oraşe. FIFA a decis, încă din 2003, ca turneul să aibă loc în America de Sud, parte a politicii de alternare a continentelor gazdă, pentru promovarea sportului. Brazilia nu a avut adversar în cursa pentru organizarea competiţiei de anul acesta, fiind singura ţară care şi-a depus candidatura. 

CUPA MONDIALĂ 2014: Mai bine de trei sferturi dintre jucătorii selecţionaţi pentru Cupa Mondială de fotbal 2014 evoluează la cluburi europene, Bayern Munchen şi Manchester United fiind cei mai importanţi 'furnizori' de internaţionali la turneul final din Brazilia.

Dintre cei 736 de fotbalişti prezenţi la Mondialul sud-american, 563 sunt angajaţi în Europa (76,5 la sută), mai mult de jumătate dintre aceştia (52 la sută) evoluând într-unul dintre cele cinci mari campionate de pe 'bătrânul continent', 16 la sută în Anglia.

Bayern Munchen şi Manchester United sunt cluburile cele mai bine reprezentate la competiţia din Brazilia, cu câte 14 jucători, gruparea engleză furnizând jucători pentru nouă dintre selecţionatele participante.

Cele două sunt urmate de FC Barcelona şi SSC Napoli, fiecare cu 13 jucători, unul mai mult decât Chelsea, Juventus Torino şi Real Madrid (câte 12).

La precedenta Cupă Mondială, Barcelona şi Chelsea au fost cei mai mari furnizori, fiecare cu câte 13 jucători prezenţi în Africa de Sud.

Cele 13 selecţionate europene prezente la Mondialul brazilian au în loturile lor jucători care evoluează aproape în totalitate la cluburi din Europa, bosniacul Zvjezdan Misimovic fiind singurul fotbalist care joacă la o echipă de pe un alt continent, în China.

Rusia se remarcă, la rândul ei, prin faptul că toţi cei 23 de jucători din lotul său evoluează în campionatul naţional.

 

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014. Povestea reclamei vine din viitor: fotbaliştii au fost înlocuiţi cu clone şi au ajuns să facă meserii normale. Ibrahimovici îţi vinde autobiografia, Neymar e frizer, Cristiano Ronaldo e un manechin de vitrină, iar Rooney încarcă vapoarele pe docurile din Manchester.

Superstarul brazilian Ronaldo strânge gaşca pentru marea provocare: un meci decisiv cu echipa clonelor. Rezultatul: 1-0 cu golul fabulos al lui Cristiano Ronaldo!

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014. Festivitatea va fi transmisă pe 12 iunie, de la ora 21:00, în direct, la TVR 1, TVR HD şi, online, pe tvrplus.ro, potrivit unui comunicat remis de Televiziunea Română.

Din 12 iunie până pe 13 iulie, spectacolul fotbalistic de la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 va fi difuzat, în direct şi în exclusivitate, la TVR 1, TVR 2, TVR HD şi pe TVR+.

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014. Un total de 64 de partide de fotbal va transmite TVR în exclusivitate de la Cupa Mondială FIFA, desfăşurată în acest an în Brazilia. 59 de studiouri Mondial 2014 vor completa, de la Bucureşti, transmisiunile directe din Brazilia. În cele 32 de zile de Campionat Mondial de fotbal, defăşurat în perioada 12 iunie-13 iulie, TVR va dedica peste 420 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal, fie că este vorba despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe.

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014. TVR 1 şi TVR HD vor avea cele mai multe ore de program de la evenimentul verii - câte 200 de ore fiecare, iar TVR 2 va aloca peste 20 de ore transmisiunilor sportive. Integral şi în direct, internauţii vor putea viziona Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 online pe platforma video a TVR - tvrplus.ro - care este disponibilă şi pe mobil şi pe tabletă.

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014 Veste proastă pentru fani

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Jennifer Lopez, cea care a înregistrat piesa oficială a Cupei Mondiale 2014, ''We Are One'', alături de rapperul Pitbull, a renunțat să participe la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Fotba. Echipa artistei a declarat că aceasta nu poate participa din "motive de producție".

Toți urmau să cânte melodia, joi, la arena Corinthians din Sao Paulo, înaintea meciului Brazilia - Croația, însă echipa cântăreţei a anunţat că ea nu va mai participa.

Ceremonia de deschidere, care va dura 25 de minute și la care vor participa 600 de artiști, gimnaști și specialiști în Capoeira (artă marțială braziliană, dans de luptă), "va aduce un omagiu celor trei comori ale Braziliei: natura, oamenii și fotbalul".

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014. Un român, în staff-ul FIFA

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Fostul internaţional român Ionuţ Lupescu, în prezent director tehnic la UEFA, a fost inclus în Grupul de Studiu Tehnic al FIFA, care va analiza toate cele 64 de partide ale Cupei Mondiale din Brazilia şi din care fac parte experţi în fotbal din întreaga lume, informează FRF.

Începând cu anul 1966, Grupul de Studiu Tehnic al FIFA a monitorizat toate meciurile de la turneele internaţionale şi a identificat ultimele tendinţe în fotbal.

Analizele şi informaţiile membrilor Grupului de Studiu Tehnic al FIFA vor fi centralizate într-un raport ce va fi distribuit tuturor membrilor afilia?i FIFA, care îl vor putea utiliza apoi pentru educaţie şi formare.

"Principalul nostru obiectiv este îmbunătăţirea continuă a jocului de fotbal", a spus Jean-Paul Brigger, coordonatorul Diviziei Tehnice a FIFA.

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Alături de românul Ionuţ Lupescu, din Grupul de Studiu Tehnic al FIFA mai fac parte Gerard Houllier (Franţa), Raul Arias (Mexic), Gabriel Calderon (Argentina), Ricki Herbert (Noua Zeelandă), Abdel M. Hussein (Sudan), Kwok Ka Ming (Hong Kong), Gines Melendez Sotos (Spania), Tsuneyasu Miyamoto (Japonia), Sunday Oliseh (Nigeria), Mixu Paatelainen (Finlanda), Jaime Rodriguez (El Salvador) şi Theodore Whitmore (Jamaica).

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014: Jennifer Lopez revine pe afișul ceremoniei de deschidere

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014. Cântăreața americană Jennifer Lopez, care într-o primă fază a renunțat să participe la festivitatea de deschidere a Cupei Mondiale de fotbal, joi, la Sao Paulo, va figura pe afișul ceremoniei, a anunțat Federația Internațională de Fotbal (FIFA) marți seara.

"FIFA și Comitetul local de organizare (LOC) sunt foarte încântate să anunțe că vom avea toate starurile pentru a cânta imnul oficial al Cupei Mondiale 'We are one' cu ocazia ceremoniei de deschidere", a anunțat FIFA.

"Show-ul lui Pitbull, Claudia Leitte, Jennifer Lopez și Olodum va constitui punctul culminant al ceremoniei", a anunțat FIFA.

Jennifer Lopez va interpreta "We Are One" împreună cu rapperul Pitbull, cântăreața braziliană Claudia Leitte și grupul de percuție brazilian Olodum la finalul ceremoniei de deschidere, joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, înaintea meciului Brazilia-Croația.

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014. Această ceremonie de 25 de minute la care vor participa 600 de artiști, gimnaști sau specialiști brazilieni în Capoeira, "va aduce un omagiu celor trei bogății ale Braziliei: natura, poporul și fotbalul".

 

Citeste mai mult http://www.romaniatv.net/cupa-mondiala-2014-tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-campionatul-mondial-de-fotbal-2014_151418.html

Parteneri