Menu

Mitu triumfator

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Extern


Mijlocaºul român, împreunã cu alþi cinci colegi de la Lierse, ar fi primit câte 5000 de euro pentru fiecare meci trucat, într-o perioadã în care mafia chinezã stabilea rezultatele unor partide din „Jupiter League”. Mitu a dezvãluit cã ca s-au pierdut meciuri la comanda patronului chinez Ye Zheyun, care a fãcut inclusiv uz de armã. Sub presiunea suporterilor, care îi cereau despagubiri ºi amenintau cu represalii, jucãtorul a plecat în Ucraina, însã belgienii au blocat dreptul sãu de a semna un nou contract de muncã.

Pentru a-ºi recâºtiga dreptul de a profesa, Mitu a acþionat în justiþie forul belgian, pe motiv cã acesta i-a refuzat dreptul de a-ºi exercita meseria ºi a avut câºtig de cauzã în baza Convenþiei pentru Apãrarea Drepturilor Omului. „Cazul Mitu” ar putea constitui o premierã pentru fotbalul european. Astfel, federaþiile ºi ligile de fotbal ar putea avea interdicþia de a aplica sancþiuni disciplinare prin care sã îi împiedice pe fotbaliºti sã îºi exercite profesia.

Mitu, care ºi-a început cariera de fotbalist la Steaua, a mai evoluat pentru Chindia Târgoviºte, Farul Constanþa, Rocar Bucureºti, Universitatea Craiova, Lierse ºi Anderlecht. Este actualmente legitimat la Metalurg Doneþk. Mijlocaºul de 30 de ani a avut evoluþii foarte bune în sezonul 2004-2005, când a fost cel mai bun pasator din „Jupiter League”, cu 19 pase de gol. 

Parteneri