Menu

Elogii pentru Sevilla

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Extern
"S-a intors marea Sevilla. Cea a marilor ocazii. Aceasta Sevilla europeana care a cucerit pentru ca practica cel mai frumos fotbal din campionatul nostru si are o generatie de jucatori iubiti de suporteri. 17 titulari, cum ii place sa spuna lui Jose Maria del Nido. Campioana UEFA vrea sa urce in trenul de Glasgow (locul unde se va disputa finala). Si a demonstrat acest lucru, si cum, nimicind una din cele mai renumite si ilustre echipe din Europa. O legenda numita Steaua, amintita mereu pentru ca a "suflat" Barcelonei finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 (lucru pentru care si-a cistigat simpatiei Spaniei ce tine cu Real Madrid). Faptul ca Steaua nu mai este ce a fost nu ia nimic din meritul succesului obtinut de "Juande boys". Cu autoritate, disciplina si stralucire, au lichidat una din adversarele cele mai dificile din aceasta competitie", scrie AS.

AS a notat ca Poulsen a fost colosal, Alves fantastic, Hinkel a facut un meci magnific, iar rusul Kerjakov munceste mult si poate face istorie. "Sevilla a redus la tacere "infernul roman", cei 28.000 de suporteri neavind alta varianta decit sa recunoasca o realitate: FC Sevilla nu este cea mai buna echipa din lume din intimplare. Penaltiul transformat de Kanoute a incheiat conturile si i-a pus pe cei de la Sevilla aproape intre primele 16 alese. Pentru ca, doamnelor si domnilor, in Europa, FC Sevilla este in paradis. Fara nicio indoiala Europa este a doua sa casa", a scris AS.

Cotidianul AS l-a desemnat "durul meciului" pe stelistul Petre Marin, despre care scrie ca a avut o intrare foarte tare la Alves. "Lordul meciului" a fost ales Daniel Alves, are a avut o evolutie foarte buna, "in stil brazilian". AS l-a desemnat pe Adriano "trompeta meciului", pentru ca s-a accidentat si va fi indisponibil patru saptamani.

Cel mai bun jucator de pe teren a fost ales danezul Christian Poulsen. "Danezul a fost ca o masina. A fost "sufletul" de la centrul terenului si a marcat un gol in stil de golgheter", a notat AS.

De asemenea, presa spaniola scrie ca FC Sevilla este ca si calificata in optimile Cupei UEFA, in urma acestei victorii.

 

Parteneri