Menu

Stiri: Dinamo

Angolezul le-a spus ziariºtilor portughezi cã este gata sã pãrãseascã Dinamo, dacã Mircea Rednic i-o va cere

Ze Kalanga a fost introdus în minutul 64 al meciului de pe Estadio da Luz în locul lui Pulhac, cãruia i-a recidivat accidentarea. Dar a greºit toate pasele! Le-a dat la adversar, pãrea anesteziat ºi dintr-o altã partidã, nu cea care în acel moment era în plinã desfãºurare. "A greºit 6 mingi la rînd, cît sã mai stau?", a fost explicaþia lui Mircea Rednic pentru schimbarea angolezului dupã doar 18 minute de joc.

ªi în momentul ieºirii de pe teren, africanul era nãuc. Nu s-a dus, iniþial, sã dea mîna cu Dennis ªerban, apoi totuºi a mers la colegul sãu. La final, avea aceeaºi stare dezordonatã. A dialogat cîteva momente, mai retras, cu cîþiva ziariºti lusitani. Iar portughezii susþin cã angolezul ar vrea sã pãrãseascã Dinamo. "Dacã antrenorul nu mã mai doreºte ºi sînt în plus, sã mi se zicã, eu plec. Chiar s-ar putea sã fac acest pas! Asta e viaþa, eu mi-am fãcut datoria mereu pentru echipã, n-am de ce sã fiu acuzat", le-ar fi transmis Ze jurnaliºtilor lusitani. În aceste zile s-a stabilit o întîlnire pentru o discuþie lãmuritoare între jucãtor ºi antrenorul Rednic. Ze Kalanga este dorit chiar de adversara "cîinilor" din Cupa UEFA, Benfica Lisabona, portughezii dorind încã din vara trecutã achiziþionarea mijlocaºului de 23 de ani.
 
Deºi nu a rupt gura tîrgului la Dinamo, Ze Kalanga nu duce lipsã de oferte. Pe lîngã interesul Benficãi, Ze Kalanga este dorit ºi de ocupanta locului cinci în Turcia, Sivasspor. Turcii s-au interesat de serviciile angolezului ºi în turul campionatului, însã Cristi Borcea s-a opus plecãrii sale. Preþul de transfer al mijlocaºului de 23 de ani este de aproximativ un milion de euro.

Mijlocasul Derlei a afirmat ca obiectivul Benficai in acest an este sa castige Cupa UEFA. Ultima achizitie a formatiei antrenata de Fernando Santos a afirmat la sfarsitul jocului ca "cel mai important este ca echipa nu s-a resimtit dupa infrangerea din Cupa Portugaliei. Speram sa putem sa castigam Cupa UEFA, pentru asta muncim".

Presedintele FRF  a declarat pentru TVSport ca Dinamo putea invinge daca ar fi avut mai multe meciuri in picioare: "Dinamo nu a jucat stralucit dar nu au fost ocazii foarte mari. Lobont a facut o partida mare. A fost cel mai bun de pe teren. Daca nu era intr-o forma buna... Daca am avea competitia interna si in ianuarie, altceva era. Prima optiune o are Benfica".

Mitica Dragomir  considera ca Dinamo poate sa se califice in retur. In opinia presedintelui LPF, Benfica este o echipa de batut. Aseara, singurul dezavantaj al lui Dinamo a fost ca a venit dupa o pauza competitionala foartelunga. "Mare dezamagire? Nu, fara jocuri in picioare Dinamo a jucat foarte bine. Sunt chiar surprins... Am vazut o echipa frumoasa."

Parteneri