Menu

Stiri: Steaua

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Extern

În ciuda înfrângerii de pe teren propriu suferite în faþa deþinãtoarei Cupei UEFA FC Sevilla, cu scorul 0-2, mijlocaºul Stelei, Bãnel Nicoliþã, este încrezãtor în continuare în ºansele echipei sale:
"Mai sperãm, mai e un meci, ºi încercãm sã facem un joc bun. Dacã nu ne anula arbitrul acel gol, poate alta era soarta meciului. Apoi, la douã minute am primit gol. La primul lor gol nu ºtiu dacã a fost henþ la Cernea. Sevilla rãmâne o echipã foarte bunã. ªanse de calificare? De ce nu? Sper sã facem o surprizã plãcutã acolo. Poate cã ne-a lipsit acum puþin noroc", a spus el.


Atacantul stelist Cyril Thereau a declarat dupã meciul pierdut pe teren propriu cu 2-0 în faþa spaniolilor de la FC Sevilla, în prima manºã a 16-imilor Cupei UEFA, cã nu este o mare diferenþã de valoare între cele douã echipe.
"A fost un meci greu, nu am reuºit sã avem ocazii. Cupa UEFA nu s-a încheiat pentru Steaua. Îmi pare rãu pentru suporteri, au fost fantastici. Nu cred cã este o mare diferenþã între Steaua ºi Sevilla, dar ei au reuºit sã marcheze", a spus atacantul francez.

Dupa ce a fost operat cum 35 de zile brazilianul din Ghencea a fost aseara trecut pe foaia de rezerva. Si dupa  evolutia stearsa si dezamagitoare a lui Cernea acesta ar putea apara buturile campioanei in Spania.Discuþie Olãroiu - medicul Radu Paligora. Discuþie Oli - preparatorii fizici. Discuþie Olãroiu - Andrey. Toate acestea au avut loc ieri la prînz, cu aproximativ 8 ore înaintea fluierului de start. La finalul lor, tehnicianul campioanei l-a anunþat pe sud-american cã va fi rezerva lui Cernea.

Hotãrîrea lui Oli vine la 35 de zile din ziua în care Andrey a fost supus la Bologna unei intervenþii chirurgicale la meniscul genunchiului stîng. Imediat dupã operaþie, doctorul Marccaci a prezis: "Va reveni în maximum 7 sãptãmîni ºi în minimum 4". Previziunea italianului s-a adeverit, dupã fix 5 sãptãmîni goalkeeper-ul fiind apt de joc.
De ce rezervã?

Pentru a-l introduce în atmosfera echipei, dar ºi pentru a se obiºnui cu colegii sãi, Olãroiu l-a folosit pe Andrey ca portar în una dintre echipe la toate jocurile ºcoalã fãcute în aceastã sãptãmînã, în ciuda faptului cã brazilianul n-a mai jucat un meci de la începutul lui decembrie 2006. Motivul principal pentru care Olãroiu l-a trecut rezervã pe Andrey la meciul de asearã a fost cã n-a dorit sã riºte avînd ca alternativã a lui Cernea pe juniorul Cezar Lungu, nãscut în 1988.

6 este numãrul antrenamentelor efecutate de Andrey sub comanda lui Olãroiu

"Nu ºtiu dacã Cernea este titularul indiscutabil. Eu ºtiu cã trebuie sã muncesc ºi sã-i demonstrez antrenorului cã poate conta pe mine. Sînt tînãr ºi am tot viitorul în faþã"
Andrey

Ca Baresi în 1994
Refacerea rapidã a lui Andrey nu este prima de acest gen. La Campionatul Mondial din 1994, din Statele Unite, acelaºi lucru l-a reuºit ºi Franco Baresi. Fundaºul Italiei s-a accidentat grav la genunchi în chiar prima sãptãmînã a competiþiei, a fost imediat operat de specialiºtii squadrei azzurra ºi a revenit miraculos peste 3 sãptãmîni, jucînd titular în finala cu Brazilia, pierdutã de europeni la penalty-uri.

"Andrey? Un exemplu"
Unul dintre tehnicienii Stelei a povestit cum l-a convins Andrey pe Olãroiu sã-l opreascã în lotul de 18 pentru meciul cu Sevilla: "Dupã primul antrenament a fãcut febrã muscularã de la atîta efort, incredibil pentru un fotbalist care abia se întorsese de la clinica din Italia. Andrey le-a dat un exemplu tuturor cã, dacã îþi doreºti cu adevãrat ceva, chiar reuºeºti".

A învãþat româneºte
La ultimele ºedinþe de pregãtire ale steliºtilor înaintea confruntãrii de asearã, Andrey i-a surprins pe toþi strigînd în dese rînduri cãtre colegi în româneºte. "Ieºi", "stînga", "dreapta", "mai sus", "bravo" au fost doar cîteva din cuvintele pe care brazilianul le-a rostit. El a explicat apoi: "Neºu este cel cãruia trebuie sã-i mulþumesc. M-a învãþat cîte ceva cît am stat cu el la Bologna".

200 de mii de euro pe an este salariul lui Andrey în Ghencea

Patronul ros albastriilor a plecat dezamagit de la stadion . Acestuia nu i a venit sa creada modul in care echipa sa a evoluat. "Ãsta e fotbal, ce am arãtat noi?! Nu, e antijoc!", a izbucnit patronul echipei din Ghencea la sfîrºitul celor 90 de minute. Finanþatorul roº-albaºtrilor a vãzut meciul alãturi de Gheorghe Hagi, în aceeaºi lojã.


Foarte nervos, iritat chiar, a evitat ziariºtii, ca niciodatã! S-a oprit pentru cîteva clipe doar cînd i-a auzit pe cei din jurul sãu dînd vina pe arbitraj: "Ce arbitraj, cã noi n-am jucat nimic! Arbitrul e de vinã pentru cã noi n-am fost în stare sã construim nici o fazã de atac, cã n-am putut sã jucãm nimic?", a spus Gigi Becali


Cosmin Olaroiu considera ca Steaua a jucat slab, insa refuza sa faca aprecieri individuale la adresa jucatorilor. "Ce sã zic? Cã am jucat bine? Nu am jucat ceea ce trebuia. Au fost multe lucruri care m-au nemulþumit, prea multe. Nu vreau sã nominalizez sau sã fac aprecieri, deoarece nu este normal. Am reuºit de puþine ori sã dezechilibrãm defensiva adversã ºi am abuzat de mingi lungi, care erau în favoarea lor", a spus tehnicianul Stelei. "N-am realizat aproape nimic din ceea ce ne-am propus. Mai mult, am comis aceleaºi greºeli pe care le-am fãcut ºi în meciurile din Ligã. ªi cînd joci cu Sevilla plãteºti scump erorile!".

 Autorul penalty-ului din care Sevilla s-a distantat in fata Stelei, Dorin Goian, a declarat, la finalul partidei, ca echipa din Ghencea a cedat psihic. "Dupa ce am incasat primul gol, am cedat psihic. A doua repriza am jucat mai prost ca in prima. Oricum, nu trebuie sa cautam scuze, asta este situatia. Noi ne-am dorit multe, iar acum dezamagirea e mare", a spus Goian.


Fosta glorie a Stelei, Gabi Balint, a afirmat ca echipa campioana are sanse reduse de a trece de FC Sevilla si spune ca vina pentru esec o poarta intreaga echipa. "Sunt sanse minime la calificare. Au fost greseli mari ale Stelei. Intai a gresit Cernea, la hentul comis, apoi s-a facut zidul si nici un jucator nu l-a marcat pe Poulsen. La golul doi al oaspetilor a fost vorba de o noua greseala, din cauza neatentiei lui Goian. Una peste alta, un joc lent si previzibil, va fi foarte greu sa ne calificam", a declarat Balint la Pro TV.
In urma cartonasului galben primit in minutul 12 al partidei cu FC Sevilla, fundasul Stelei, Sorin Ghionea, va absenta in partida retur de la Sevilla.


Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a recunoscut cã echipa roº-albastrã a fost depãºitã la toate capitolele de FC Sevilla:
"Sincer, nu cred cã mai sunt ºanse de calificare. FC Sevilla a demonstrat cã este mult superioarã nouã, ºi faptul cã am jucat ultimul meci oficial la începutul lui decembrie a mãrit probabil distanþa. Îmi pare rãu ºi regret enorm pentru suporterii care au plecat dezamãgiþi. Din pãcate am întâlnit echipa care acum câteva luni a spulberat-o pe Barcelona. Mai mult nu am putut. Câteodatã depinde ºi maniera în care pierzi ºi trebuie sã recunoaºtem cã noi am fost depãºiþi la toate capitolele. Dacã nu am recunoaºte, nu am face decât sã legãm încã o cãrãmidã de gleznã. Atât putem în momentul de faþã ºi sistemul competiþional ne dã puþin înapoi, dar asta nu este o scuzã, pentru cã acum doi ani am trecut peste handicapul lipsei meciurilor ºi am reuºit un rezultat de senzaþie", a spus Stoica.

Mihai Stoica a mai spus cã steliºtii practic s-au bãtut singuri. "La golul anulat a fost fault în atac, însã a fost o greºealã mare de arbitraj când a fost oprit Thereau spre gol. Sã nu vorbim de arbitraj, pentru cã ne-am bãtut practic singuri. Se pare cã echipele de un anumit nivel, precum Real Madrid, Lyon sau FC Sevilla sunt cam departe de noi acum. Încercãm sã mai micºorãm distanþa, dar pentru asta trebuie sã reuºim sã aducem jucãtori ce pot ridica nivelul echipei. Pentru mine nivelul echipei este oricum ridicat faþã de nivelul celorlalte competitoare din România. Însã nu este suficient pentru a face faþã unor echipe atât de valoroase", a completat Stoica.

De asemenea, el a menþionat cã nu a existat vreun jucãtor care sã nu dea totul pe teren. "Însã apar ºi greºelile individuale, dacã nu ar fi aºa toate meciurile s-ar termina 0-0", a spus Stoica.

Parteneri