Menu

Analiza: FC Steaua - FC Sevilla 0-2

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Extern

Cu un stadion plin, si o reteta de peste 500 000 de dolari intrati in buzunarele celor din Ghencea, jucatorii stelisti au inceput meciul cu teama, suturile si actiuniile periculoase din prima repriza puteau fi numarte pe degete. Un meci in care aportul decisiv l-a avut centralul si ajutorul sau de pe partea dreapta.
 
Meciul incepe tare. Mare ocazie pentru Sevilla. Cernea a boxat in fata un sut puternic de la coltul careului mare. Mingea a ajuns la Alfaro. De la 14 metri, atacantul a tras pe linga poarta. In minutul 16 fantoma lui Carlos bintuie inca in Ghencea. Cernea a gresit copilareste, la o centrare trimisa la 14 metri de poarta, dar spaniolii nu au reusit sa inscrie. La faza imediat urmatoare Thereau a scapat singur spre poarta dar s-a ridicat fanionul. Peste 15 minute mare ocazie Bostina. Stelistul a incercat un sut in stilul Hagi in meciul cu Columbia. Palop are o interventie extraordinara si trimite in corner. Minutul 35 declansase nebunia in Ghnecea, insa centralul neamt a terminat sarbatoarea. Golul este anulat. Badea a trimis mingea cu capul in poarta dar arbitrul a anulat golul pentru un presupus fault in careu. Arbitrul de tusa este bombardat cu diversa obiecte. Radoi a venit la marginea terenului si a discutat cu Mihai Stoica si managerul general al Stelei a vorbit cu crainicul stadionului. Acesta a facut apel la public sa nu mai arunce cu diverse obiecte in tusier. Inainte cu 5 minute de terminarea primei reprize ibericii au obtinut o lovitura libera care  a fost executata in zid. Mingea a deviat la Poulsen care, de la 4 metri, l-a executat pe Cernea. 1-0 si sperantele incep sa inceteze.

Repriza secunda incepe cu Kerzhakov care  trage inselator, din unghi, la coltul scurt. Cernea este la post.  Minutul 76 a incheiat definitiv sperantele romanilor. Penalty pentru Sevilla. Fault incontestabil al lui Goian in suprafata de pedeapsa. Kanoute trage cu sete. Cernea nu a avut nici o sansa. Minutul 90 sut splendid Chevanton. Cernea era batut, dar mingea a trecut putin alaturi. Ultima sansa a apartinut campioanei. Cea mai mare ocazie a meciului pentru Steaua. Thereau a reluat cu capul, de la 7 metri, dar Palop a prins.

Parteneri