Menu

Doar egal la debutul în lupta Contra retrogradării. Marica a marcat la primul meci al lui Cosmin Contra în Primera: Getafe - Granada 3-3

  • Scris de prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern

Doar cinci goluri şi patru puncte câştigate în ultimele 12 etape! Acesta era bilanţul lui Getafe în ultimele 4 luni, în care clubul madrilen nu reuşise să câştige niciun meci, ajungând la cea mai neagră serie din istorie în Primera Division. Iar această serie catastrofală s-a văzut şi în clasament: dintr-o candidată la un loc de Europa League, Getafe s-a transformat într-o certă candidată la retrogradare. Evident, soarta antrenorului Luis Garcia fusese deja pecetluită. Iar pentru a salva echipa de la retrogradare a fost chemat Cosmin Contra, o fostă glorie a lui Getafe, care jucase între 2005 şi 2010 la echipa de lângă Madrid.

Getafe, ofensivă doar la nevoie

”Promit că Getafe va juca un fotbal ofensiv, atractiv”.
Au fost primele cuvinte ale lui Contra din postura de antrenor al lui Getafe. Care s-au materializat imediat şi în teren. Era abia minutul 5 al debutului românului ca tehnician în Primera, iar Getafe deschidea deja scorul. O pasă filtrantă dată excelent de Diego Castro a fost preluată de Marica, iar românul l-a învins cu un şut plasat pe goalkeeperul advers, Fernandez. Trebuia să fie declickul unei formaţii care uitase să câştige! Dar care, surprinzător, nu a venit. Imediat după marcarea golului, Getafe a cedat iniţiativa, iar Granada nu a rămas neinvitată. A atacat încontinuu – cele şapte cornere şi zece şuturi la poartă din primele 30 de minute sunt un exemplu perfect - şi a reuşit să marcheze pentru 1-1 prin experimentatul Riki (35). A fost nevoie de o simplă ”trezire” la realitate pentru Getafe. Pentru că madrilenii au dat imediat replica prin Lisandro Lopez (38) cu un cap perfect după o centrare a lui Gavilan.

Le-a cerut atenţie şi concentrare

În ciuda scorului, Contra a fost nemulţumit la pauză. Presa spaniolă a scris că le-a cerut mai multă concentrare şi mai multă atenţie jucătorilor săi în partea secundă. Cerinţe care, din păcate pentru român, nu au fost îndeplinite! Mai întâi, defensiva lui Getafe a fost făcută şah-mat de o combinaţie superbă între Angulo şi El Arabi, marocanul înscriind cu o lovitură superbă de cap (62). N-a contat! Getafe a revenit din nou în atac, iar o fază creată superb de un Marica neobosit, a fost fructificată de Lafita (73), abia intrat pe teren! Cu om în plus după eliminarea lui Iturra, gazdele păreau că vor obţine prima victorie după aproape patru luni.

43,5% - 56,5% a fost raportul posesiei balonului în remiza Getafe - Granada


INFO

Contra s-a reîntors la Getafe din postura de antrenor, după ce a jucat la clubul madrilen între 2005 şi 2010. În această perioadă, românul a fost coechipier cu cinci jucători pe care îi antrenează acum: portarul Codina, fundaşul Rafa şi mijlocaşii Gavilan, Alexis şi Pedro Leon.


Doar că lipsa de atenţie le-a permis andaluzilor să egaleze pentru a treia oară. O fază fixă care nu anunţa nimic a făcut ca mingea să ajungă la El Arabi, rămas nesupravegheat în careul mic. Marocanul n-a iertat, marcând al 11-lea gol din acest sezon, şi a făcut 3-3. Iar pentru Contra, care şi-a ”biciuit” în permanenţă jucătorii, debutul în Primera a însemnat doar o remiză. Una care s-ar putea dovedi, însă, importantă. Pentru că fiecare punct în lupta pentru evitarea retrogradării înseamnă enorm în Spania. Însă cum remarca şi ziarul ”Marca”, ”Con Contra tampoco”, adică Getafe nu a reuşit să rupă seria neagră nici măcar după schimbarea de antrenor!

Contra a adus mai mult dinamism şi spectacol în jocul lui Getafe, dar nu e suficient, echipa poate cădea pe locul 18 după această etapă. Dar a marcat trei goluri, la fel de multe ca în ultimele 10 meciuri.
As, cotidian spaniol

5-5 a fost raportul şuturilor pe poartă în meciul Getafe - Granada de vineri seară

Getafe - Granada 3-3 (Marica 6, Lisandro Lopez 38, Lafita 73 / Riki 35, El Arabi 62 şi 77)

Getafe:
Codina - Valera, Lisandro Lopez, Alexis, Escudero - Pedro Leon (Lafita 69), Mosquera, Jose Rodriguez, Diego Castro (Gavilan 14) - Marica, Colunga (Sarabia 61)

Granada: Fernandez - Nyom (Foulquier 57), Coeff, Murillo, Angulo - Fatau, Iturra, Rico - Riki (D. Benitez 90), El Arabi, M. Pereira (Buonanotte 46)

Sursa: prosport.ro

Parteneri