Menu

Fiorentina eficienta datorita lui Mutu

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Extern
Cu zece goluri, Adrian Mutu ocupa locul trei in clasamentul celor mai buni marcatori din prima divizie italiana, fiind devansat de Francesco Totti (AS Roma, 12 reusite) si de Gionatha Spinesi (Catania, 11 reusite). Imediat in spatele lui Mutu se afla Luca Toni, coechipierul sau de la Fiorentina, cu noua goluri.

Intr-un clasament al celor mai prolifice perechi de atacanti din aceasta editie a campionatului italian, realizat de site-ul "tgcom.it", cei doi jucatori ai gruparii din Florenta se afla pe primul loc, cu 19 goluri, devansand cuplul Francesco Totti - Amantino Mancini, care a reusit sa inscrie 18 goluri pentru echipa AS Roma.
 
"Toni si Mutu sunt cu adevarat puternici si pot face mult mai mult", a declarat, dupa meci, Cesare Prandelli, antrenorul formatiei toscane.

In sezonul 2002/2003, tehnicianul italian, care pregatea formatia Parma, a reusit sa puna in valoare alt cuplu de atacanti, botezat de presa "gemenii golului".
Adrian Mutu si brazilianul Adriano (aflat acum la Inter Milano) au reusit in acea editie de campionat sa inscrie 14 goluri pana in etapa a 15-a, disputata inainte de Sarbatorile de iarna.

Agentia Datasport i-a dat lui Mutu nota 8 si a scris: "Superba prestatie a romanului. Cand are mingea la picior face ceea ce vrea si ii pune clar in dificultate pe fundasii de la Messina, care n-au reusit niciodata sa-l opreasca".

Site-ul www.fiorentinanews.com, care l-a notat pe Adrian Mutu cu 7,5, a facut urmatoarele precizari in dreptul atacantului roman: "A pasat pentru Toni (n.r. - la primul gol al Fiorentinei), a provocat eliminarea lui Zoro si a realizat al zecelea gol in campionat. Intr-un singur cuvant - decisiv".

"Gemenii golului" in Serie A, 2006/2007
Mutu - Toni (Fiorentina)    19 goluri
Totti - Mancini (AS Roma)   18 goluri
Spinesi - Corona (Catania)   16 goluri
Amauri - Corini (Palermo)   15 goluri
Crespo - Ibrahimovici (Inter)   14 goluri

Parteneri