Menu

Analiza: Rapid - Mlada Boleslav 1-1

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Extern

Prima acţiune a Rapidului este purtatã de Zicu, la o pãtrundere centralã. Faza s-a încheiat cu un şut slab, reţinut de portarul ceh. La faza imediat urmãtoare, 3 cehi au scãpat cu cei 3 fundaşi ai Rapidului. Pecka finalizeazã cu un şut în plasa lateralã. Iluzia opticã le-a îngheţat inimile spectatorilor(4). Buga rateazã preluarea de douã ori la o pasã de geniu venitã de la Zicu, care l-a lãsat singur cu portarul. Buga şuteazã pânã la urmã spre colţul lung, dar slab (22). Din minutul 23 , apar probleme in jocul giulestenilor. Apare si prima accidentare. Mazilu nu mai poate continua fiind schimbat cu Moldovan (23).5 minute mai tarziu, Razvan este obligat sa mai faca o schimbare. Capitanul Maftei s-a  accidentat. A intrat Dãnuţ Perjã.
La o faza simpla, cehii deschid scorul. Rajnoch deviazã cu capul peste Coman, o centrare lungã si inscrie. 1-0 pentru MLADA.Repriza secudna incepe cu Zicu care bate repede o loviturã liberã, îi paseazã lui buga care singur cu portarul ceh nu poate decât sã "înţepe" balonul permiţându-i lui Miller sã facã o paradã salvatoare.

In minutul 51 Moldovan singur cu Miller îl ia pe acesta la ţintã, mingea ajunge la Constantin, ajuns surprinzãtor de avansat la marginea carelui şi acesta catapulteazã cu stângul mingea în vinclu! 1-1, si suporterii incep sa spere. Bãdoi a centrat de pe partea dreaptã, Zicu reia slab, dar mingea este deviatã uşor cât sã îl pãcãleascã şi pe Buga 72, iar la faza urmatoare tot el este cel care de  partea dreaptã şuteazã, mingea este deviatã la Zicu. Acesta preia şi şuteazã extraordinar dar golul este anulat pe motiv de henţ(73).
Ultima faza a meciului a apartinut ratangiului Zicu care  se întoarce cu faţa la 10 metri de poartã şi încearcã şutul cu exteriorul piciorului stâng, dar trimite mult pe lângã poartã.

Mijlocaşul giuleştean Marius Mãldãrãşanu era parţial mulţumit de rezultat şi a declarat cã este încrezãtor în şansele Rapidului de a se califica mai departe, spunând cã Panathinaikos nu este un adversar de speriat pentru Rapid.

“A fost un meci extraordinar. Bine cã nu am pierdut, dar cred cã meritam victoria în aceastã searã, în ciuda ocaziilor avute de cehi în prima reprizã. Am început ezitant şi asta ne-a costat. Sperãm sã ne calificãm dupã meciul de la Atena. Nu e greu sã câştigãm acolo. Sã nu uitãm cã, anul trecut, Rapid a eliminat echipe mult mai titrate decât Panathinaikos”, a declarat Mãldãrãşanu.

În ciuda prestaţiei sale însã Coman era îngrijorat la finalul partidei, pentru cã rezultatul de egalitate nu poate fi unul bun pentru giuleşteni.

“Am avut ocazii foarte clare, pãcat cã nu am adus victoria pe terenul nostru. Îmi pare rãu pentru suporteri. Am început mai rãu jocul, dar în a doua reprizã şi spre finalul meciului am fost tot timpul peste ei. Pãcat cã nu am reuşit sã câştigãm, pentru cã acum ne aşteaptã un meci extrem de dificil la Atena, cu Panathinaikos. Sper sã câştigãm acolo şi sã ne calificãm mai departe”, a spus Coman.

Parteneri