Menu

Meciul cu Mlada Boleslav este special

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Extern

Neînvinşi pe Giuleşti de patru ani în cupele europene, rapidiştii aşteaptã cu nerãbdare întâlnirea cu cehii de la Mlada, o victorie apropiindu-i pe alb-vişinii de primãvara europeanã.

Calificarea în şaisprezecimile Cupei UEFA le-ar aduce giuleştenilor între 10.000 şi 12.000 de euro, în funcţie de locul ocupat la finalul meciurilor din grupã.

"Am luat aceastã decizie începând cu 2006 sã plãtim numai obiectivele", a spus George Copos, patronul Rapidului.

Antrenorul cehilor  Mlada Boleslav, Duşan Uhrin, a declarat la sosirea în România, pe aeroportul HENRI COANDA:
"Rapid şi Mlada practicã acelaşi fotbal. Va fi un meci strâns şi interesant. Vom juca la victorie de la început. Am venit sã luãm puncte. Îi respectãm pe cei de la Rapid, dar nu ne temem de ei, am venit sã câştigãm. Am trecut de Marseille, nu avem de ce sã ne temem de Rapid."

Tehnicianul cehilor a mai adãugat:
"Nu este ultima noastrã şansã de calificare. mai avem 2 meciuri de jucat, dar vrem sã plecãm cu puncte de la Bucureşti."

Dupa ce in iarna ii expira contractul, mijlocasul  visiniilor, Artiom Karamian a negociat asearã un transfer pe un milion de euro la Dinamo Kiev

Artiom Karamian s-a întîlnit asearã cu Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev. Jucãtorul rapidist a discutat un eventual transfer din iarnã la adversara de asearã a Stelei.

"Am vorbit, dar nu am stabilit nimic concret", a declarat dupã întrevedere Karamian, care a fost însoţit de fratele şi totodatã impresarul sãu, Arthur. "Dinamo Kiev este de mai mult timp interesatã de mine şi nu am fãcut decît sã rãspund unei invitaţii de a discuta", a mai povestit Karamian, contrazicînd astfel zvonurile cã s-ar fi autopropus la echipa ucraineanã.

Jucãtorul încheie contractul cu Rapid în luna decembrie şi poate pleca gratis la orice echipã. "Am vorbit de mai multe ori cu domnul Copos şi i-am spus cã vreau sã rãmîn la Rapid, dar în anumite condiţii. Dacã nu se poate, asta e viaţa, nu vreau sã stau acasã fãrã echipã şi sã aştept", a nuanţat Karamian negocierile cu Rapid. El a cerut un salariu de 300.000 de euro ca sã rãmînã în Giuleşti. Pentru a semna cu Dinamo Kiev, i-a cerut lui Surkis un milion de euro. "Kiev nu ar trebui sã plãteascã nimic Rapidului, deci mi se pare o sumã decentã", a mai spus Karamian.

Cãpitanul Maftei crede cã "e normal sã fim optimişti, pentru cã n-am mai pierdut în Giuleşti în cupele europene de nu mai ţin minte".
Rapidul a fost învinsã ultima oarã în Grant în urmã cu patru ani, 0-1 cu Vitesse Arnhem. Echipa lui Lucescu e neînvinsã în acest sezon în ultimele zece meciuri disputate în toate competiţiile, cu 7 victorii şi 3 egaluri.

Parteneri