Menu

Recuperarea miraculoasa a lui Chiriches provoaca un scandal in Anglia

Recuperarea miraculoasa a lui Chiriches provoaca un scandal in Anglia

Recuperarea miraculoasa a fundasului Vlad Chiriches poate provoca un scandal de proportii in Anglia.

Dupa ce oficialii lui Tottenham au dezvaluit ca pentru tratamentul lui Chiriches s-a folosit o procedura controversata, sangele centrifugat, jurnalistii din "Insula" au comentat in termeni nu foarte eleganti aceasta procedura.

Publicatia Daily Express scrie chiar ca procedura aplicata lui Chiriches poate fi folosita pentru a masca dopajul.

"Tratamentul implica extragerea unei cantitati de sange de la jucator si "invartirea" acestuia intr-o centrifuga pana la separarea in trombocite, care sunt o sursa naturala de vindecare, si plasma. Aceste doua parti sunt apoi recombinate pentru a forma o plasma bogata in trombocite, aceasta fiind apoi injectata din nou in rana.

Un tratament similar au folosit Tiger Woods sau Rafael Nadal, insa a fost intotdeauna controversat deoarece poate fi folosit pentru a masca injectarea unor substante dopante. FIFA permite insa aceasta metoda iar Premier League este unul din primele campionate in care s-a folosit, Mourinho apeland la tratament in primul sau mandat la Chelsea", noteaza englezii.

Tratamentul cu sange centrifugat i-a facut bine lui Chiriches, capitanul Romaniei urmand a reveni pe teren la Tottenham in weekend.

M.D.

Sursa: ziare.com

Citeste mai mult http://www.ziare.com/vlad-chiriches/tottenham/recuperarea-miraculoasa-a-lui-chiriches-provoaca-un-scandal-in-anglia-1272585

Parteneri