Menu

Manchester United, la câteva secunde de o nouă tragedie aviatică

Manchester United, la câteva secunde de o nouă tragedie aviaticăLa aterizarea pe aeroportul din Koln, pilotul aeronavei care îi transporta pe jucătorii lui Manchester United în Germania, pentru meciul cu Bayer Leverkusen, a observat că pe pistă se află un alt avion. Pentru a evita coliziunea el a decis să anuleze aterizarea, când seafla la doar 400 de metri deasupra solului.

Manchester United joacă miercuri seara în Germania, pe terenul lui Bayer Leverkusen, însă "diavolii" au trecut prin mari emoţii înainte de a ajunge pe aeroportul din Koln. Pilotul avionului în care se aflau a decis în ultimul moment anularea aterizării, când se afla la doar 400 de metri deasupra solului, după ce a văzut că pe pistă, la locul indicat pentru aterizare, se află o altă aeronavă. Incidentul a fost relatat pe larg de presa britanică şi confirmat de fundaşul Rio Ferdinand.

Sperietura a fost cu atât mai mare cu cât Manchester United a mai pierdut opt jucători într-un accident aviatic, în 1958, în aşa-numitul "dezastrul de la Munchen". Atunci, pe 6 februarie, aeronava, care venea de la Belgrad, s-a prăbuşit pe o pistă a aeroportului Riem al oraşului München, după două tentative de decolare, nereuşite din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Avionul transporta echipa de fotbal a clubului Manchester United, care se întorcea de la meciul cu Steaua Roşie Belgrad, încheiat cu scorul 3-3, rezultat care îi calificase pe britanici în semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

 

Sursa: rtv.net

Citeste mai mult http://www.romaniatv.net/manchester-united-la-cateva-secunde-de-o-noua-tragedie-aviatica_111321.html

Parteneri