Menu

Drama lui Nicolita!!!

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Extern

Bernabeu a fost aseara un vulcan romanesc.  20 000 de stelisti si au facut simtita prezenta pe celebrul stadion.  Toti doreau o MINUNE. Putea sa se intample. Stelistii au fost net superiori galacticiilor.  Peste 6 ocazii au avut stelistii, iar galacticii au avut 3 plus penalty-ul ratat  de catre olandezul  VAN  NYSTERLOOY.

Meciul a inceput tare, Goian este KO dupã o ciocnire cu Emerson, la prima faza de poartã a gazdelor.In minutul 7 portarul  se evidentiaza la primul sut spre poarta Guti a centrat în careu, iar Cernea a reţinut cu siguranţã. Badea a încercat sã îi paseze lui Nicoliţã, care ar fi putut scãpa spre poartã, dar a fost blocat de Cannavaro (9), Robinho a scãpat pe partea stângã, dar Goian s-a poziţionat bine şi a trimis în corner.(19). Opriţa obţine o loviturã liberã într-o poziţie foarte bunã, insa Nicoliţã iroseşte aceastã oportunitate trimitând pe lângã poartã(27). Real Madrid este fluierat de proprii spectatori! Badea a şutat la o palmã de poartã. Casillas era bãtut(40).  Cernea are o intervenţie de mare portar la execuţia din 3 metri a lui van Nistelrooy  (43).

Nicolita Opriţã face o preluare de efect, dar apoi greşeşte o pasã simplã.(51), peste 2 minute Helguera trimite de la 3 metri peste transversalã. Robinho cerşeşte o loviturã de la 11 metri, dar arbitrul austriac nu este impresionat de cãderea teatralã a acestuia.68, ca peste 2 minute sa se intample drama.  Nicoliţã a trimis aiurea înapoi fãrã sã se uite şi mingea a poposit în plasa porţii lui Cernea iar tabela sa arate 1-0.Dupa autogolul marcat  madrilenii obtin o lovitura de la 11 metri, si gandul ne fuge la meciul de la Constanta cu bulgarii. van Nistelrooy a fost agãţat de Cernea în careu, tot el executa lovitura , insa  a sutat mult peste transversala(72). Stelistii incearca sa egaleze, insa fara un rezultat pe tabela de marcaj. Dicã a deviat cu capul puţin pe lângã vinclul porţii lui Cernea(75), Nicoliţã a pãtruns în careu şi a şutat în plasa lateralã (78). In minutul 91, Nicoliţã a fost lansat de Stancu, dar a preferat o centrare în forţã la care Gigel Coman nu a reuşit sã ajungã si speranta s a terminat cu ultimul fluier al arbitrului Konrad Plautz..

Antrenorul madrilenilor Fabio Capello a declarat : "Stiam ca Steaua in deplasare este o echipa periculoasa. Cand gaseste spatii, joaca foarte bine si face un pressing sustinut. Steaua are jucatori buni si este o echipa antrenata foarte bine. Il stiu pe Cosmin Olaroiu si sunt sigur ca Steaua va merge in primavara Cupei UEFA. In seara asta ei au marcat un autogol stupid, dar si noi am ratat cateva ocazii, precum si un penalty, insa acesta este fotbalul."

Antrenorul  UNIRII URZICENI si fost jucator al Stelei , DAN PETRESCU a declarat: Dan Petrescu, la TV Sport: "Cred ca nimeni de la Steaua nu-i va spune ceva lui Nicolita si sunt sigur ca toti il vor sustine pentru tot ceea ce a aratat el pana acum: sacrificiu si determinare. Nicolita trebuie in curajat si sunt convins ca nu i se va reprosa eroarea de la gol".

Portarul stelist a afirmat la ProTV: "Nici un meci nu seamana cu altul. Am jucat fara frica, dar imi pare rau ca am luat un gol stupid. Am iesit in afara spatiului portii, iar "Jardel" a sutat si asta a fost. Trebuia sa imi dea Real gol si totul era bine, dar asa, imi pare foarte rau. Dupa ce am prins prima minge, am capatat curaj. Eu zic ca ne calificam in Cupa UEFA, dar un 0-0 in seara asta era un lucru mare pentru noi. Pacat."
Cernea nu crede cã va mai fi la Steaua din iarnã. "Aud cã vin cîte 10-15 portari. Nu cred cã voi mai fi prin zonã de la iarnã".

Parteneri