Menu

Englezii l-au disecat pe Pantilimon: Who is Costel?

Englezii l-au disecat pe Pantilimon: Who is Costel?

Jurnalistii englezi au anuntat, marti, ca romanul Costel Pantilimon are sanse mari sa devina portarul titular al lui Manchester City, ca urmare a gafelor repetate comise de Joe Hart.

In aceste conditii, editorii publicatiei Daily Mail l-au "disecat" pe internationalul roman intr-o incercare de a afla daca acesta poate sa-i ia locul lui Joe Hart intre buturile "cetatenilor".

"Cine este Costel Pantilimon si poate el sa intre in locul lui Hart?" este titlul materialului compus din intrebari si raspunsuri legate de abilitatile romanului.

Iata analiza britanicilor:

Pantilimon nu a jucat prea mult, nu?

Asa cum era de asteptat, jucatorul in varsta de 26 de ani a fost rezerva lui Hart. A ajuns la City in august 2011, imprumutat de la Poli Timisoara, fiind transferat definitiv pentru 3 milioane de lire sterline in februarie 2012. Dar a fost folosit doar in Cupe, avand 12 meciuri oficiale, in sapte dintre acestea reusind sa nu primeasca gol.

Care a fost cel mai bun moment al lui de pana acum?

Fara indoiala, parcursul din sezonul trecut al Cupei Angliei. Nu a primit gol in patru din cinci meciuri si i s-a promis locul de titular in finala. Roberto Mancini a jucat in cele din urma cu Hart si a pierdut.

Cred ca a fost dureros. E multumit de statutul de rezerva?

Nu chiar. in sezonul trecut a amenintat ca va pleca de la echipa deoarece statutul de rezerva ii afecteaza sansele de convocare la echipa nationala.

Ce-ar fi de spus despre trecutul lui si despre stilul de joc?

A crescut in Romania cu doi parinti surzi, dar el nu are nicio problema cu auzul. A jucat in tara natala pana in 2011, cand a ajuns la City. legenda fotbalului romanesc, Gica Hagi, l-a adus la Timisoara pe cand avea doar 19 ani si l-a descris ca un portar inalt, dar cu excelente reflexe si cu o tehnica foarte buna.

Costel pantilimon va evolua in meciul cu Newcastle, din Cupa Ligii, iar daca va confirma increderea antrenorului ar urma sa fie titular si in weekend, ca va debuta in Premier League.

Sursa: ziare.com

Citeste mai mult http://www.ziare.com/costel-pantilimon/manchester-city/englezii-l-au-disecat-pe-pantilimon-who-is-costel-1265119

Parteneri