Menu

Arbitru român ANCHETAT de UEFA, după un meci din Liga Campionilor

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a dispus demararea unei anchete interne împotriva arbitrului român Ovidiu Haţegan, după ce acesta nu a oprit meciul ŢSKA Moscova - Manchester City, din Liga Campionilor, în ciuda incidentelor rasiste de pe stadion.

Michel Platini consideră că protocolul ce îi permite arbitrului să suspende sau să oprească un meci în cazul unor incidente rasiste nu a fost pus în aplicare la partida ŢSKA Moscova - Manchester City, din Liga Campionilor. Şeful UEFA consideră că Ovidiu Haţegan ar fi putut suspenda sau opri meciul din cauza scandărilor cu tentă rasistă adresate de suporterii ruşi fotbalistului ivorian Yaya Toure, de la Manchester City.

Arbitru român ANCHETAT de UEFA, după un meci din Liga Campionilor

Platini a cerut ca ancheta internă să fie efectuată de administraţia UEFA.

În situaţiile unor incidente rasiste, există un protocol în trei paşi, aceştia fiind următorii: 1. Dacă arbitrul observă o manifestare rasistă sau este atenţionat în legătură cu o astfel de situaţie de către arbitrul de rezervă, el va întrerupe în primă instanţă meciul şi va solicita să se facă un anunţ prin care să i se ceară publicului să înceteze imediat; 2. Dacă nu încetează comportamentul rasist după ce se reia jocul, arbitrul va suspenda meciul pentru o perioadă de timp rezonabilă şi va cere echipelor să plece la vestiare. Se va face un nou anunţ către public; 3. Dacă nu va înceta comportamentul rasist, arbitrul va opri definitiv jocul, ca ultimă soluţie. Delegatul UEFA îl va ajuta pe arbitru, prin al patrulea oficial, să stabilească dacă a încetat comportamentul rasist şi o decizie de oprire definitivă a jocului se va lua doar după ce s-au pus în aplicare toate măsurile posibile şi a fost evaluat impactul renunţării la meci asupra siguranţei jucătorului şi publicului.

UEFA va da publicităţii concluziile anchetei interne după ce se va încheia procedura disciplinară în cazul clubului ŢSKA Moscova.

Forul european a anunţat, joi, că a deschis o procedură disciplinară cu privire la comportamentul rasist al suporterilor echipei ŢSKA Moscova la meciul cu Manchester City, din Liga Campionilor, cazul urmând să fie analizat la 30 octombrie.

Căpitanul echipei Manchester City, ivorianul Yaya Toure, a declarat că în timpul partidei cu ŢSKA Moscova, din cadrul etapei a treia a Ligii Campionilor, a fost victima scandărilor rasiste din partea fanilor ruşi. Yaya Toure a afirmat că l-a informat pe arbitrul partidei, Ovidiu Haţegan, despre scandările care îl vizau. "Nu sunt doar dezamăgit, sunt furios. Sunt foarte dezamăgit de ceea ce au făcut fanii. Cred că UEFA ar trebui să ia atitudine, deoarece jucătorii de aceeaşi culoare a pielii vor fi în aceeaşi poziţie. Eu, ca şi căpitan, purtam banderola pe care scria «Nu rasismului» şi am fost foarte dezamăgit. I-am spus arbitrului. A fost incredibil şi foarte trist", a spus Toure.

Antrenorul echipei Manchester City, Manuel Pellegrini, a cerut şi el sancţiuni imediate. "Cred că este păcat că cineva face lucruri atât de stupide. Sper că au auzit de măsurile care opresc aceste lucruri", a explicat Pellegrini.

Gruparea ŢSKA Moscova s-a arătat, joi, surprinsă şi dezamăgită de acuzele formulate de Toure. "După ce am studiat cu atenţie imaginile video, nu am găsit nicio insultă rasistă venită din partea fanilor echipei ŢSKA. De multe ori, în special când oaspeţii atacau, fanii au huiduit pentru a pune presiune pe jucătorii formaţiei rivale, dar fără a aduce atingere rasei lor. În particular, asta s-a întâmplat cu Alvaro Negredo şi Edin Dzeko. De ce mijlocaşul ivorian a înţeles că totul era un atac îndreptat împotriva sa nu ne este clar", se arată într-un comunicat al clubului din Moscova.

Formaţia engleză Manchester City, cu portarul Costel Pantilimon pe banca de rezerve, a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa rusă ŢSKA Moscova, într-un meci contând pentru etapa a treia a grupei D a Ligii Campionilor.

Meciul de la Moscova a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan, ajutat la cele două linii de Cristian Nica şi Octavian Şovre, în timp ce rezervă a fost Sebastian Gheorghe. Asistenţii suplimentari au fost Cristian Balaj şi Istvan Kovacs.

 

Sursa: rtv.net

Citeste mai mult http://www.romaniatv.net/arbitru-roman-anchetat-de-uefa-dupa-un-meci-din-liga-campionilor_104892.html

Parteneri