Menu

Un avocat italian da explicatii: Cum a scapat Mutu de datoria uriasa catre Chelsea

Adrian Mutu a scapat de plata unor despagubiri in valoare de 17 milioane de euro, intreaga responsabilitate fiind a cluburilor Juventus Torino si Livorno, conform unei decizii pe care FIFA a luat-o la finalul saptamanii trecute.

Avocatul italian Luca Tettamanti, expert in drept sportiv, a incercat sa explice motivele pentru care Mutu nu va mai plati despagubirile, desi FIFA hotarase in prima faza ca romanul este cel in culpa.

Conform spuselor lui Tettamanti, Mutu a scapat de plata amenzii deoarece si-a trecut toate bunurile pe numele rudelor.

Astfel, conform regulamentului FIFA, Juventus si Livorno, cluburi care l-au legitimat pe Mutu desi era suspendat, vor plati amenda.

"Mutu a fost concediat de Chelsea pentru ca a picat testul doping, iar de aici a urmat un litigiu intre Mutu si clubul londonez. Chelsea a castigat in instantele sportive, iar Mutu a fost obligat sa plateasca 17 milioane de euro. Numai ca atunci cand i-au batut la usa lui Mutu nu au reusit sa obtina compensatiile din salarii sau bunuri. Iar aici apar Juventus si Livorno", a spus Tettamanti.

"In articolul 17, paragraful 2 din regulamentul si statutul FIFA se precizeaza ca in cazul in care banii nu pot fi recuperati, va fi implicata si a treia parte, in cazul de fata Juventus si Livorno. Astfel, noul club al fotbalistului va suporta compensatiile", a adaugat Tettamanti.

Cluburile din Italia vor face apel la TAS pentru a demonstra ca nu sunt vinovate in cazul Mutu.

C.S.

Sursa: ziare.com

Citeste mai mult http://www.ziare.com/adrian-mutu/stiri-adrian-mutu/un-avocat-italian-da-explicatii-cum-a-scapat-mutu-de-datoria-uriasa-catre-chelsea-1263703

Parteneri