Menu

Coeficienti UEFA

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Extern

Dupa ani in care fotbalul  romansesc  a fost macinat  de scandaluri  de arbitraje si de reciprocitati, in sfarsit suntem in masura sa ridcam capul in lume.  Acum 2 sezoane Steaua elimina Valencia. Anul trecut a ajuns pana in semifinale fiind invinsa nemeritat de Middelsbrough.  Acum este in Liga Campionilor. Dinamo si Rapid in grupele Cupei UEFA. Al doilea an consecutiv. Un lucru bun faptul ca fotbalul romanesc creste pe zi ce trece si incet incet numele echipelor romanesti  isi fac loc alaturi de cele mai bogate cluburi pe tablourile principale ale competitiilor de top.

Panta ascendenta a fost facuta de patronul Stelei, Gigi Becali, care dupa meciul cu Valencia a anuntat ca nu mai vinde nici un jucator. Acesta a fost modul in care valorile noastre au ramas in tara , iar acum  echipele din LIGA 1  jubileaza in Europa. Si situatia materiala este una mai buna  in momentul de fata decat ceea ce era in urma cu cateva sezoane. Conducatorii de cluburi incep sa refuze ofertele echipelor din strainatate si  isi pastreaza jucatorii , oferindu le salarii mari , tinand cont de campionatul romanesc.

Daca in continuare vom creste talente si nu le vom lasa sa plece,  in curand  numele cluburilor de fotbal din Romania  se vor afla pentru mult timp de acum incolo angrenate  atat in Liga Campionilor cat si in Cupa Uefa. Nu degeaba din 2008- 2009 putem sa avem 3  echipe in Liga Campionilor, dintre care 2 direct in grupe.

Parteneri