Menu

Comentariu: Steaua - Lyon

  • Scris de Radu Voicescu
  • Categorie: Fotbal Extern

Dupa 10 ani HOWARD WEBB fluiera  startul  unei partide din Liga Campionilor pe un stadion romanesc.
In minutul 3 Badea obtine o lovitura libera la 19 metri de poarta francezilor, central, insa Bostina trage tare peste poarta lui COUPET . A tras si mai bine.

Francezii obtin o lovitura libera din apropierea careului stelist. JUNINHO executa in stilul sau, dar Carlos respinge excelent in corner, ramas fara rezultat in minutul 5 .  Toulan trage extrem de periculos in minutul 39, dar Carlos respinge din nou, miraculos, in corner. Lovitura de colt ramane fara rezultat . 3 minute mai tarziu francezii primesc o   lovitura libera la mare distanta de poarta lui Carlos. Juninho trage in zid, mingea se inalta , insa Carlos iese gresit pentru a prinde balonul venit din sutul lui Juninho, mingea ii aluneca portarului, Fred profita si inscrie .Repriza secunda debuteaza cu francezii care continua ofensiva din prima repriza.  In minutul 55 corner  pentru Lyon. Executie perfecta a lui Juninho, iar Tiago inscrie cu o lovitura de cap imparabila, dintre Dica si Goian.  Francezii ne au mai umilit  si in ultimele minute ale meciului cand ajung din nou in careul Stelei. Calcai al lui Malouda pentru Benzema, care trage si inscrie la coltul lung.
In minutul 92 arbitrul englez fluiera finalul meciului si odata cu el revenim cu picioarele pe  pamant.

De ceea ce ne am temut nu am scapat. OL ne a aratat ce inseamna fotbalul , ne a predat o lectie de fotbal. Una frumoasa dar amara tinand cont de  scor. Fata de precedentul meci, cel cu kiev, baietii lui Oli au intrat pe teren cu teama , frica de adversar, ceea ce s a  si vazut in evolutia lor. Desi  tehnicianul stelist a spus ca „OL ESTE O MASINA DE FOTBAL”  masinaria franceza putea fi invinsa . Singurul impediment care nu ne a facilitat sa speram la un egal sau  de ce nu, o victorie a fost portarul CARLOS care,  desi a facut minuni in poarta Stelei  aparand  suturile francezilor,a gresit la primul gol. O simpla minge care putea fi boxata sau retinuta s a transfortmat intr un gol al lui Fred, pozitionat perfect pentru a baga mingea in poarta. UN GOL care a deschis balul golurilor pentru OL si tristetea pentru stelisti.Poate ca , daca nu vom intra cu frica pe teren, si vom juca fara a ne duce gandul la banii promisi de patron sau de numele adversarului, rezultatele vor fi unele mai satisfacatoare. In fond, e un joc 11 contra 11   in care orice  echipa  mica poate invinge un club cu renume.

Parteneri