Menu

Mircea Lucescu, cel mai longeviv antrenor din istoria lui Şahtior Doneţk

  • Scris de jurnalul.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Mircea Lucescu, cel mai longeviv antrenor din istoria lui Şahtior Doneţk
Mircea Lucescu a devenit luni cel mai longeviv tehnician din istoria lui Şahtior Doneţk, depăşindu-l pe Oleg Oşenkov, care a pregătit formaţia ucraineană în anii '60.

Conform shakhtar.com, Mircea Lucescu a preluat conducerea tehnică a minerilor la 16 mai 2004, fiindu-le antrenor timp de 3.417 zile, una mai mult decât Oşenkov.

"E un lucru extraordinar, pentru că foarte puţini antrenori rezistă o perioadă atât de lungă. Şi în campionatele de top nu cred că mai există vreun altul în afara lui Arsene Wenger. E un motiv de mândrie, pentru că au trecut zece ani de succese, pentru că altfel nu aş fi reuşit să rămân atâţia ani", a declarat Lucescu la Sport.ro.

Întrebat când va exista în România un antrenor care să pregătească o echipă atât de mult timp, Lucescu a răspuns: "Cine are răbdare să construiască în România. Dacă şi eu la Rapid, cu toată experienţa pe care am avut-o am fost obligat la un moment dat să renunţ, iar Copos era prieten cu mine, mi-a zis că ia pe altcineva? Asta e mentalitatea românească. în România nu îşi dau seama ce înseamnă un antrenor în construirea unei echipe. în România nu există acest respect pentru meserie."

Sursa: jurnalul.ro

Citeste mai mult http://jurnalul.ro/sport/fotbal-intern/mircea-lucescu-cel-mai-longeviv-antrenor-din-istoria-lui-sahtior-donetk-652127.html

Parteneri