Menu

UEFA a anunțat miza financiară din această ediție de Liga Campionilor

  • Scris de dolce sport
  • Categorie: Fotbal Extern

Pe lângă cele 8,6 milioane de euro de echipă, care recompensează prezenţa în grupe, UEFA va acorda un milion de euro pentru fiecare victorie şi câte 500.000 de euro pentru un rezultat de egalitate, înregistrate în această fază.

Calificarea în optimile de finală va fi premiată cu 3,5 milioane de euro, prezenţa în sferturi cu 3,9 milioane de euro, iar accederea în semifinale cu 4,9 milioane de euro.

Câştigătoarea, ce va fi stabilită la 24 mai, la Lisabona, va încasa încă 10,5 milioane de euro, iar finalista 6,5 milioane de euro. Premiul maxim, pentru echipa care se impune în toate partidele din grupă, ajunge la 37,4 milioane de euro.

La toate aceste premii sportive se vor adăuga cele din drepturile de televizare, care vor fi stabilite la finalul competiţiei. Anul trecut, echipa cu cele mai mari premii nu a fost câştigătoarea competiţiei, Bayern Munchen (55,046 de milioane de euro) şi nici finalista, Borussia Dortmund (54,161 de milioane de euro), ci Juventus Torino, formaţie eliminată în sferturile de finală, care a încasat 65,3 milioane de euro. Această situaţie a fost posibilă datorită cotei de 44,815 de milioane de euro ce i-a revenit grupării italiene din drepturile TV, faţă de numai 19,146 milioane de euro în cazul clubului bavarez.

România este reprezentată în ediţia din acest an a Ligii Campionilor de Steaua Bucureşti, care face parte din Grupa E, alături de Chelsea, Schalke 04 şi FC Basel.

Meciurile din faza grupelor încep marţi, dar Steaua va juca, miercuri, în deplasare, cu Schalke 04, în prima etapă, un meci transmis in direct pe Dolce Sport 1, cu video pe www.dolcesport.ro

Sursa: dolce-sport.ro

Parteneri