Menu

Steaua, drum liber spre grupele Ligii! A scăpat de Dinamo Zagreb şi Partizan

  • Scris de Administrator
  • Categorie: Fotbal Extern

*Steaua le poate întâlni pe Maribor (Slovenia), Legia Varşovia (Polonia), Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) , Austria Viena (Austria) sau Şahtior Karagandy  (Kazahstan)

Steaua are noroc nu numai pe teren, ci şi în ceea ce priveşte calculele calificării în grupele Ligii Campionilor. După rezultatele de aseară din turul III al Ligii Campionilor, ”roş-albaştrii” au scăpat de cel mai greu potenţial adversar din play-off-ul celei mai dificile competiţii intercluburi din Europa! Eliminată de campioana Sloveniei, Maribor, APOEL Nicosia a eliberat un loc în urna capilor de serie, astfel că Dinamo Zagreb a ”promovat” în această urnă, lăsând Steaua în compania unor adversari mai slabi, precum Legia Varşovia sau Şahtior Karagandy.

Au scăpat 100% de Dinamo

Deşi nu a câştigat prima manşă a acestui tur preliminar decât cu 1-0 în faţa lui Şerif Tiraspol, Dinamo Zagreb părea cel mai puternic adversar pe care Steaua îl putea întâlni în play-off-ul Ligii Campionilor. O formaţie experimentată, care s-a calificat de două ori în ultimele două ediţii ale Ligii, Dinamo putea fi cel mai periculos adversar al ”roş-albaştrilor”. Dar egalul reuşit în această seară de Maribor în faţa lui APOEL Nicosia, scor 0-0, după ce în tur scorul fusese 1-1, i-a scăpat pe stelişti de ”pericolul” Dinamo. Cum ciprioţii se aflau în urna capilor de serie, croaţii au promovat automat în această urnă, chiar înainte de returul de mâine cu Şerif Tiraspol, care va avea loc în Moldova.

Fără adversari ”tari” în play-off

Cum Şahtior Karagandy a revenit de la 0-3 în meciul cu Skenderbeu Korce, scăpând de o ruşine uriaşă după victoria cu 3-0 în tur, iar Maribor şi-a asigurat calificarea după egalul cu APOEL de pe teren propriu, urna ”outsiderelor” cu care ar putea juca Steaua s-a restrâns. Pe lângă cele două echipe care au jucat în această seară, Steaua ar putea juca cu Austria Viena (1-0 în tur cu islandezii de la FH Hafnajfjordur), Legia Varşovia (1-1 pe terenul lui Molde) şi Ludogoreţ Razgrad, care câştigase cu 2-1 turul de pe teren propriu cu Partizan Belgrad.

URNA CAPILOR DE SERIE
Basel
Celtic*
Steaua Bucureşti
Viktoria Plzen*
Dinamo Zagreb*

URNA OUTSIDERILOR
Ludogoreţ Razgrad
Austria Viena*
Legia Varşovia*
Maribor
Şahtior Karagandy

*echipele nu s-au calificat încă

Sursa: prosport.ro

Parteneri