Menu

Finala europeana de fotbal feminin va fi arbitrata de o romanca

Finala europeana de fotbal feminin va fi arbitrata de o romanca

Germania si Norvegia se vor bate astazi, de la ora 17.00, pentru trofeul continental rezervat nationalelor de fotbal feminin, ultimul act al competitiei gazduite de Suedia fiind dat de UEFA pe mana argesencei Cristina Dorcioman.

In semifinalele celei de-a 11-a editii a Europenelor de senioare, Germania, campioana en titre, a trecut cu 1-0 de selectionata tarii organizatoare, iar Norvegia a depasit dupa lovituri de la punctul cu var, scor 4-2, pe Danemarca.

De-a lungul celor zece turnee finale (prima editie in 1984) Germania a strans nu mai putin de sapte titluri (ultimile cinci trofee chiar consecutiv), Norvegia doua, iar o data s-a impus Suedia.

Forul condus de Platini n-a desemnat-o deloc intamplator pe romanca sa fluiere duelul celor mai galonate nationale feminine din Europa, arbitra cu domiciliul in Campulung Muscel avand in spate un palmares de exceptie in arbitrajul prestat dincolo de granitele tarii.

Astfel, detinatoare a ecusonului FIFA din 2002, a strans pana acum peste 100 de jocuri internationale, dintre care: finala CE junioare sub 19 ani (2008), trei semifinale Womens Champions League, turnee finale Cupa Mondiala (Noua Zeelanda - senioare 2008, Germania - junioare 2010), CE Finlanda 2009.

Dorcioman va avea colege de brigada pe asistentele Sian Massey (Anglia) si Maria Luiza Villa Gutierrez (Spania), iar ca rezerva pe finlandeza Kirsi Heikkinen.

Este pentru a doua oara in istoria arbitrajului autohton de fotbal, cand un arbitru roman va conduce o finala europeana inter-tari pentru seniori, dupa cea masculina din 1980 (Italia), atunci Nicolae Rainea fluierand RF Germania - Belgia 2-1.

Sursa: ziare.com

Citeste mai mult http://www.ziare.com/fifa/stiri-fifa/finala-europeana-de-fotbal-feminin-va-fi-arbitrata-de-o-romanca-1248519

Parteneri