Menu

Obiectiv: Cupa Mondială! Brazilia a spulberat Spania şi a câştigat a treia Cupă a Confederaţiilor la rând!

  • Scris de prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern

Brazilia OK, Spania KO

Însă polii de putere au părut că se schimbă! Măcar pentru primele 20 de minute ale partidei! O greşeală flagrantă comisă de trio-ul Pique-Arbeloa-Casillas l-a lăsat singur în şase metri pe Fred, care nu a iertat! Era abia minutul 2, iar atacantul dorit de Manchester City a înscris al optulea gol în ultimele zece meciuri pentru naţionala ”carioca”. Au urmat un şut milimetric pe lângă poartă al lui Oscar (8) şi un lob al lui Paulinho respins în transversală de Casillas (15). Şi, peste toate, o posesie de 56% a Braziliei în prima parte a partidei! Mulţi credeau că sud-americanii vor cădea fizic din cauza pressingului agresiv impus de Scolari, care a blocat tiki-taka spaniolă. Însă Neymar&co. nu au făcut-o. Arbeloa şi Ramos au scăpat ca prin urechile acului de eliminări după faulturi grosolane, iar Casillas a salvat Spania după ce Fred l-a luat la ţintă din 12 metri (40). Dar ibericii nu au scăpat!
Deşi David Luiz s-a remarcat, scoţând senzaţional de pe linia porţii un şut al lui Pedro (43), golul a venit tot la poarta lui Casillas. O combinaţie rapidă între Oscar şi Neymar i-a lăsat cu ochii în soare pe fundaşii spanioli, iar noul star al Barcei şi-a justificat cele 50 de milioane de euro plătite de catalani cu un şut puternic la colţul scurt (44). A fost al 15-lea în acest sezon pentru naţionala ”carioca”, record absolut, şi al patrulea în cinci meciuri la Cupa Confederaţiilor. Era 2-0, iar recordul Spaniei, de 29 de meciuri oficiale consecutive fără înfrângere, era în pericol!

Ramos, penalty ratat. Pique, eliminat


Probabil că Scolari şi-a adus aminte la pauză că în 2009, la ultima finală a Cupei Confederaţiilor, Brazilia era condusă cu 2-0 la pauză de Statele Unite, dar a revenit şi a câştigat cu 3-2. Şi-a motivat elevii să nu se culce pe o ureche, în ciuda cântecelor fredonate de suporteri în tribune. Iar Fred l-a ascultat pe selecţioner şi a făcut 3-0 cu un şut în cross la doar trei minute după reluare! A fost primul meci în care Spania a încasat trei goluri în ultimii trei ani, ultima dată când s-a întâplat acest lucru fiind la un amical cu Portugalia, pierdut cu 0-4, în noiembrie 2010. Cu moralul la pământ, spaniolii au dat semne de viaţă în minutul 52, când Jesus Navas a fost agăţat în careu de Marcelo. Degeaba însă! Sergio Ramos a ratat penalty-ul, trimiţând pe lâmgă poartă. A fost al 10-lea penalty ratat de iberici în mandatul lui del Bosque din cele 22 de care a beneficiat! Adică un procentaj uriaş, de 46%! Eliminarea lui Pique, după un fault criminal la Neymar, nici nu a mai contat. Spania oricum era la pământ. Însă are timp un an să îşi revină. La fel cum brazilienii, care sunt primii care câştigă de trei ori la rând Cupa Confederaţiilor, au aceeaşi perioadă pentru a-şi consolida echipa pornind de la acest succes remarcabil, în faţa uneia dintre cele mai bune echipe din istorie.

Brazilia – Spania 3-0 (Fred 2 şi 48, Neymar 44)

Brazilia: Julio Cesar - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo, Paulinho (87 Hernanes) - Hulk (73 Jadson), Oscar, Neymar - Fred (80 Jo).
Selecţioner: Luiz Felipe Scolari

Spania: Casillas – Arbeloa (46 Azpilicueta), Pique, Ramos, Jordi Alba - Busquets,  Xavi, Iniesta, Pedro, Torres, Mata (52 Jesus Navas).
Selecţioner: Vicente del Bosque

 

Sursa: prosport.ro

Parteneri